Bjelovar je veliko gradilište i u njemu se  obnavlja 15-ak ulica, najvećim dijelom vezanih uz najveći projekt Grada Bjelovara u povijesti,  Aglomeracije vrijedne preko 250 milijuna kuna koju provode Vodne usluge.

Jedna od ulica koja je završena  sklopu Aglomeracije je Ulica kneza Višeslava u Ždralovima koju je obišao zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić s predsjednikom Uprave Vodnih usluga Ivanom Ivančićem, direktorom Gradske plinare Srećkom Ezgetom te Stipom Ljubičićem iz Poduzeća za ceste.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić / foto: Lorenzo Kocijan Pacas

– Zajedno s našim partnerima održavamo česte koordinacije sa svim izvođačima radova na području Bjelovara. U gradu se puno radi posljednje četiri godine i brinemo  sa svim izvođačima radova kada se nešto asfaltira, da se taj asfalt ponovno ne trga. Ceste i stanje infarstrukture je nešto na što ću posebno osobno staviti pozornost u iduće četiri godine zbog toga što taj segment možemo još uvijek popraviti i ljestvicu podignuti još više – rekao je Brajdić dok je direktor Vodnih usluga Ivan Ivančić naglasio kako radovi na Aglomeraciji napreduju prema planovima te je riješena glavnina poslova u Novoseljanima i Ždralovima s 9 km položenih cjevovoda te slijedi asfaltiranje ulica gdje su radovi izvedeni. Radovi su gotovi i na podsustavu sjever u ulici Vijenac i čeka se asfaltiranje, dok radovi na podsustavu jug u Gudovcu još traju.

Predsjednik Uprave Vodnih usluga Ivan Ivančić / foto: Lorenzo Kocijan Pacas

– Radovi na kanalizaciji bili su do sada fokusirani na izgradnju novih dionica, a sada slijedi rekonstrukcija. To je onaj dio radova koji će biti u užem centru grada što će izazvati dodatne nevolje u prometu i nezadovoljstvo građana zato pozivam sve na strpljenje i razumjevanje – rekao je Ivančić.

Uz radove na Vodnih usluga na Aglomeraciji i Gradska plinara koja upravlja mrežom od 500 km plinovoda radi na rekonstrukciji mreže u centru grada dodao je direktor Gradske plinare Srećko Egzeta.

Direktor Gradske plinare Srećko EzgetA

– Radovi koji se ove godine izvode su nastavak svega onoga što smo radili svih ovih godina. Ostalo je još oko 17 km za rekonstruirati i nakon toga će Grad Bjelovar moći reći da ima obnovljenu mrežu i da može biti siguran. Sve građane molimo za strpljenje na dijelovima koji će biti obuhvaćeni radovima i zbog samih prekida u isporuci plina, iako to pokušavamo svesti na minimum, ali najviše zbog prometnih problema koje će ovi radovi izazvati – kazao je Egzeta.