Ljubitelji fotografije i biciklizma okupili su se u četvrtak, 22. srpnja, u Inkubatoru ideja. Razlog tomu bilo je interaktivno predavanje pod nazivom „Bilogora okom biciklista – blizu, bliže, najbliže“ koje su vodili Dražen Pleško i Ines Negro. Ovaj dvojac spojio je ljubav prema fotografiji, prirodi i biciklizmu.

– Izuzetno smo zadovoljni s predavanjem, pogotovo zato što smo osjetili da publiku zanima tema. Na druženju nakon predavanja kroz razgovor sa sudionicima čuli smo da su zbilja uživali i da im se svidjelo predavanje, tema i fotografije koje su vidjeli – kazao je nakon održanog predavanja Dražen Pleško.

Da je biciklizam pristupačan sport potvrdila je i Ines Negro.

– Svatko može krenuti biciklirati s tehnički ispravnim biciklom i puno volje. Za početak s laganim rutama, a kasnije prema težim rutama. Svaka ruta ima svoju težinu, katkad ona od 70 kilometara može biti lakša za voziti od rute od 25 kilometara, ovisi o tome u kakvoj smo formi. Mi vozimo i fotkamo po svim vremenskim uvjetima! Sezona nam završava 31. prosinca, a počinje 1. siječnja. Tijekom cijele godine nas uglavnom posluži vrijeme da možemo biti u prirodi i fotkati – poručila je Ines Negro i dodala kako iduće godine obilježava 30 godina otkako se počela baviti biciklizmom.

Otkrili su kako uživati u vožnji biciklima na jedan sasvim drugačiji način, a to su kroz fotografije i kratki video podijelili s okupljenima. Govorili su i o prednostima aktivnog bavljenja biciklizmom i biciklističkim rutama kroz Bilogoru, kao i o velikom turističkom potencijalu koji Bilogora ima.

– Bilo je vrlo poučno i zanimljivo, vidjeli smo jedan sasvim novi aspekt gledanja na prirodu. I sama povremeno vozim bicikl, pa sam dobila i neke nove ideje za nove rute – izjavila je Đurđica Ištef Benšić.

Voditeljica Inkubatora ideja, Alenka Rogić, zadovoljna je odazivom i reakcijom publike.

– Iznimno mi je drago što je ovo predavanje izazvalo pozitivne reakcije publike, jer sva društvena događanja organiziramo prema interesu javnosti. Ovo je bila odlična prilika za sve da saznaju koje su biciklističke rute Bilogore idealne za vožnju i koje ljepote skrivaju, te za sve ljubitelje biciklizma da razmjene svoje znanje i iskustvo – izjavila je Alenka Rogić.

Ulaz na sva društvena događanja je slobodan, uz prethodnu najavu zbog ograničenog broja mjesta. Javiti se možete e-mailom (office@inkubator-ideja.hr), telefonom (043/243-534) ili porukom na službeni Facebook ili Instagram profil, gdje također možete saznati sve o nadolazećim aktivnostima u Inkubatoru ideja.

Za korištenje coworking prostora bez naknade, koji je korisnicima na raspolaganju svakim radnim danom od 9 do 16 sati, nije potrebna prethodna najava ili rezervacija.