Pred brojnim uzvanicima, županom Bjelovarsko – bilogorske županije Markom Marušićem, županom Koprivničko-križevačke županije Darkom Korenom, predstavnikom Udruge gradova RH, načelnikom prijateljske slovenske općine Radlje ob Dravi Alanom Bukovnikom, direktorima tvrtki ,ravnateljima ustanova, predstavnicima branitelja i policije te brojnim Čazmankama i Čazmancima danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana Grada Čazme.

Dobrodošlicu okupljenima uputio je predsjednik Gradskog vijeća Branko Novković izrazivši uvjerenje kako će svi članovi Vijeća u narednom mandatnom razdoblju od sebe dati ono najviše što mogu zauzimajući se za projekte koji su od općeg interesa za Grad Čazmu.

Predsjednik GV-a Grada Čazme Branko Novković

– Danas ako ulazite u Grad Čazmu s bilo koje strane možete vidjeti promjene na svakom koraku koje su rezultat sloge i zajedništva u radu bez obzira na vjeru, naciju, političku pripadnost ili osobnu narav pojedinca. To je Čazma koju danas gradimo za svoju djecu za sljedeće naraštaje koji će doći i koji se neće posramiti onoga što ćemo svi zajedno napraviti. Kao predsjednik Gradskog vijeća u ovom mandatu sa zadovoljstvom mogu reći da je naša prva sjednica održana u konstruktivnom ozračju  koje će se, vjerujem, nastaviti i u budućnosti. Nadam se da će moji kolege vijećnici i dalje sudjelovati u raspravama jer mi smo glas naših građana i naših sumještana svih gradskih naselja. Nama mora biti u cilju boljitak svakoga, i onog u središtu grada kao i onog iz prigradskog naselja – nagalsio je u svom govoru predsjednik Gradskog vijeća Branko Novković.

Gradonačelnik Pirak u svom govoru naglasio je kako u predizborno vrijeme nije davao velika obećanja jer su građani prepoznali kontinuitet njegovog rada. Odvodnja, nogostupi, ceste i uređenje domova, to su stvari kojima se najviše bavimo i stvari koje su najpotrebnije u ovom trenutku kazao je Pirak i još jednom naglasio kako se  nada da će se s promjenom vlasti u Županiji, neke stvari pokrenuti na bolje.

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak

– Odvodnja, nogostupi, ceste i uređenje domova, to su stvari kojima se najviše bavimo i stvari koje su najpotrebnije u ovom trenutku. Kao što sam već rekao, nadam se da će se s promjenom vlasti u Županiji, neke stvari pokrenuti na bolje. Bez obzira na sve, mislim da možemo biti zadovoljni, a izborni rezultat je potvrdio da većina mojih sugrađana tako i osjeća, prema svemu onome što je do sada napravljeno. Uređena su mnoga mjesta za rekreaciju i druženje, obnovljen je i uređen dječji vrtić, škole, gradimo igrališta, obnavljamo mjesne i vatrogasne domove, stvaramo nove sadržaje. Naposlijetku je red došao i na gradnju dugoočekivanog biološkog bazena, prvog takvog javnog objekta u Hrvatskoj – rekao je Pirak i dodao kako svojim sugrađanima želi omogućiti ugodno mjesto za život i ostanak mladih obitelji. Istaknuo je i kako se povećao broj vrtićke djece pa se planira gradnjai još jedne zgrade za njihov smještaj. Također, u planu je gradnja učeničkog doma što će, uz edukativno – turistički aspekt projekta Čazma Natura, biti dodana vrijednost Čazmi.

– Svojim sugrađanima želimo omogućiti ugodno mjesto za život i ostanak mladih obitelji u našem kraju – nastavio je Pirak i dodao –  Viziju grada kakvog želimo odavno smo postavili i sa zadovoljstvom mogu reći da sigurnim koracima idemo ka ispunjenju te ideje. Grad Čazma se mijenja u moderno uređen mali grad koji počinju otkrivati zaljubljenici u prirodu, turisti, ali i obiteljski ljudi. Oni dolaze iz velikih urbanih sredina zbog mirnijeg, ali u potpunosti ispunjenog života. Jer najvrijednije u gradu su ljudi, a njihove potrebe, želje i htijenja okosnica su onoga što nas pokreće.

Čestitke u povodu Dana Grada Čazme i blagdana sv. Marije Magdalene, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća među ostalim uzvanicima izrazio je i župan Marko Marušić.

BBŽ župan Marko Marušić

– Županija se do sada maćehinski odnosila prema Gradu Čazmi. Meni je izuzetna motivacija i čast tu priču promijeniti. Mislim da je Čazma biser naše županije i radit ću sve na daljnem razvoju, kako Grada Čazme tako i cijele županije. Ono što me prije svega veseli je ono što se radilo u Gradu Čazmi i to što se Čazma razvija. Čazma je primaljiv grad i našim mladima, a gospodin Pirak i njegovi suradnici su svoju zadaću kroz protekle četiri godine odradili i zato su ponovno dobili povjerenje – rekao je župan Marko Marušić

Ovogodišnji dobitnik priznanja Zlatni grb koje Gradsko vijeće Grada Čazme dodjeljuje na svečanoj sjednici povodom Dana grada dobio je  Milan Ruškovec, vlasnik ugostiteljskog obrta „Brzi“.

Gradonačelnik Dinko Pirak dodijelio je priznanja Čazmanskim mažoretkinjama i Moto klubu Usamljeni jahači Čazma.