foto/Davor Kirin

Na 2. sjednici Gradskog vijeća Grada Čazme gradski vijećnici su donijeli odluku o ovogodišnjem dobitniku priznanja Zlatni grb koje Gradsko vijeće Grada Čazme dodjeljuje na svečanoj sjednici povodom Dana grada.

Na prijedlog komisije vijećnici su donijeli odluku da će Zlatni grb  dobiti Milan Ruškovec, vlasnik ugostiteljskog obrta „Brzi“.

Milan Ruškovec, obrt je otvorio 2007. godine i od tada uspješno radi na području Grada Čazme u nekoliko poslovnih objekata. Zapošljava ukupno 20-ak radnika te redovito omogućava učenicima odrađivanje prakse.

Inicijator je i organizator humanitarne akcije „Humanitarni malonogometni turnir ČETIRI KAFIĆA“ koja je u sedam godina održavanja prikupila znatan iznos za pomoć najpotrebitijima te je i sam vlastitim donacijama pridonio prikupljanju sredstava.

Također, aktivno podržava i pomaže sportskim klubovima iz Čazme i okolice. Aktivan je član Upravnog odbora i Skupštine Udruženja obrtnika Čazma kao i predsjednik Ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Čazma te je predstavnik Udruženja obrtnika Čazma u Županijskom cehu ugostitelja u mandatu od 2018. do 2022. godine.

Ove godine Milan Ruškovec dobitnik je i Plakete „Zlatne ruke“ za dostignuća u obrtu i dugogodišnji rad na promidžbi obrtništva koju dodjeljuje Obrtnička komora Bjelovarsko-bilogorske županije.

Gradonačelnik Dinko Pirak je donio odluku o dodjeli priznanja Čazmanskim mažoretkinjama i Moto klubu Usamljeni jahači Čazma.