Gradsko vijeće Grada Čazme danas je imenovalo dr.sci. Maju Cepetić Rogić za ravnateljicu Centra za kulturu Čazma. Mandat ravnateljice Centra za kulturu traje četiri godine.

Dr. sci. Maja Cepetić Rogić do sada je radila na mjestu kustosice u Gradskom muzeju Čazma gdje je uz stručni rad na zbirkama predmeta bila autor i koautor nekoliko izložbi i programa.

– Trudit ću se da svojim stečenim stručnim znanjem kojEG sam stekla radom u znanosti pridonesem boljoj kulturnoj i općenito društvenoj djelatnosti u koji spada moj resor u gradu Čazmi. Ono što bih željela istaknuti je da ćemo nastaviti dobru praksu, nastavit će se program “Moj zavičaj – to sam ja” koji je bio jako dobro prihvaćen među različitim dobnim skupinama građana i mislim da je to ustvari jedna dobra platforma koju bi dalje trebali razvijati. Naravno, tu će biti različiti vidovi kulturne djelatnosti od predstava, koncerata i sve ono što ustvari spada u domenu Centra za kulturu. Ovdje trebam istaknuti muzej na kojeg otpada dosta posla. Mi brojimo gotovo 15 000 predmeta i ono što biH voljela istaknuti, a vjerujem da ste svi jako svjesni da je Čazma iz stručnog i znanstvenog aspekta jedna posebna cjelina u ovom dijelu Hrvatske, a i šire. Pokazujemo izrazite veze sa širom europskom sferom kada govorimo o srednjem vijeku gdje smo bili visoko vezani uz vrhove društva, pri tome mislim na kraljeve, plemiće, crkvene redove. Bili smo uistinu važni i toga je još jako puno za reći i ispričati, što mi zaposlenici, što predmeti koje brižno čuvamo u našem fondu. Ja ne bih sad previše išla u izložbe koje smo planirali, jer za svaku godinu je predviđena jedna velika izložba. Prva koja nam slijedi su Dominikanci s obzirom na to da se bliži velika 800. obljetnica od Dominikanaca u Hrvatskoj – kazala je dr.sci Cepetić Rogić o svojim planovima.

Odluku o izboru dr.sci Maje Cepetić Rogić na mjesto ravnateljice vijećnici nisu donijeli jednoglasno, s obzirom na to da je vijećnik Igor Grčić po toj točki bio suzdržan. Kako je kazao Grčić, razlog njegove suzdržanosti je zato što se na natječaj javio samo jedan kandidat.