Započeli su radovi na izgradnji bio-bazena u sklopu Interpretacijsko-rekreacijskog centra  koji je dio projekta Čazma Natura. Bazen je kruna i biser ovog projekta kojeg Čazmanci najviše iščekuju.

Do kraja ljeta, plan je obaviti zemljane radove kako bi ujesen počeli raditi završni dio. Koncem godine, cijeli će projekt poprimiti svoj konačni izgled.

Glavni dio projekta sastoji se od bazena koji je podijeljen na bazen za neplivače i bazen za plivače. On je površine 1665 m2 od čega neplivači imaju oko 500 m2, a plivači ostalo. Bazen za neplivače bit će dubok 1,35  m, a za plivače na mjestima dubok i do 3m. S donje strane bazena će biti plaža, sagradit će se bar i hitna pomoć, sanitarni čvorovi za presvlačenje, tuširanje i ostale potrebe. Izgradit će se zelena učionica, teren za odbojku, dječje igralište, poučni bazeni s biljkama, terasa i sunčalište.

Ugradit će se oko 1340 kubika betona, oko 3,5 tisuće kvadrata oplate i 85 tona armature.

Podsjetimo na kraju kako tehnologija biološkog bazena omogućava pripremu vode sigurne za kupanje na prirodan i okolišu prihvatljiv način, potpuno bez kemikalija i prvi je javni objekt takve vrste u Hrvatskoj. Osmišljen je tako da se koristi tijekom cijele godine i da, uz plivanje, nudi i druge aktivnosti, kao što su klizanje, priredbe i razna događanja, rekreaciju, opuštanje itd..

 Vrijednost Interpretacijsko-rekreacijskog centra Bio park Čazma iznosi 13,5 milijuna kuna.