Vatrogasna zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije po prvi put od svog osnutka je u Bereku održala izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo. Nakon 20 godina na mjestu predsjednika Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Đuru Petrića zamijenio je Silvestar Štefović.

Podnoseći izvješća o svom radu u 2020. godini vodeći ljudi vatrogasne zajednice istaknuli su kako su i njihove planove podosta poremetila epidemiološke mjere uzrokovane koronavirusom.

– Veliki dio planiranih aktivnosti nismo mogli izvršiti radi situacije koja nas je zadesila, te smo odrađivali ono što je bilo moguće. Sjednice smo održavali elektronskim putem ili bi se okupili gdje je bilo moguće u manjem broju. Sve intervencije što se tiču naših vatrogasaca su izvršene, ali ostali smo uskraćeni za vatrogasna natjecanja i sjednice – kazao je Petrić.

Đuro Petrić

Novoizabrani predsjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Silvestar Štefović zahvalio je na ukazanom povjerenju te pozvao prisutne da nastave zajednički raditi za dobrobit vatrogastva.

– Pozivam vas sve da i dalje nastavimo zajednički raditi na dobrobiti vatrogastva u ovoj županiji kao što je to bilo i do sada, ali s jednom novom snagom nego što je to bilo prije. Želim se zahvaliti i čelnim ljudima zajednice koji su to radili do sada, naravno oni su i dalje tu. Vjerujem da ćemo i dalje nastaviti surađivati dobro, korektno i zajednički da unaprijedimo vatrogastvo u našoj županiji. Imamo i novog župana koji je došao na našu skupštinu što do sada nije bio slučaj. Vjerujem da u njemu imamo podršku da vatrogastvo pokrenemo na višu razinu prije svega osnivajući Vatrogasni operativni centar – rekao je Štefović.

Silvestar Štefović

Donesena je odluka da Željko Mesec postane počasni zapovjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, a na prijedlog novoizabranog predsjednika Silvestra Štefovića za počasnog predsjednika izabran je Đuro Petrić koji je rekao kako s mjesta čelnog čovjeka Zajednice odlazi zadovoljan i sretan jer jer je ostavlja u dobrom stanju.

Na skupštini svoju podršku vatrogascima dao je i župan Marko Marušić koji je istaknuo kako želi stvarati jednu pozitivnu i prijateljsku suradnju, a sve u cilju razvoja Vatrogasne zajednice.

– Kada od govorimo o vatrogascima, uvijek govorimo s poštovanjem o vama jer vi stavljate i vaše živote na kocku kako bi spasili druge živote, kako bi spasili imovinu nas običnih građana i to je jedno plemenito zvanje. Ono što još jednom napominjem, da mi je stvarno i čast i zadovoljstvo biti večeras ovdje i moja vrata će vam uvijek biti otvorena i u suradnji s novim vodstvom ja sam siguran da ćemo raditi na jačanju tih mostova i u suradnji s našom Vladom ali i s glavnim zapovjednikom mislim da je to jedini pravi put – istaknuo je Marušić.

Župan Marko Marušić

Župan Marušić je dao podršku gradnji Vatrogasnog operativnog centra rekao i kako će njegova gradnja biti jedan od prioriteta.

– Upoznati smo s ovim problemom oko izgradnje vatrogasnog centra, mislim da je to jedan od prioriteta kako vas tako i sigurno naše Bjelovarsko-bilogorske županije. Nije tajna da se mi nalazimo u dosta lošem financijskom stanju, ali to ne znači da trebamo ideju odmah prekrižiti u startu. Mislim da trebamo raditi na poboljšanju, a samim time vjerujte mi da ću dati sve od sebe da konačno ustrojimo i taj centar koji bi nam sigurno, ne samo vama, nego i našim sugrađanima bio od velike pomoći i gdje bi mi imali jednu višu razinu zaštite.