Bjelovar ima novo mjesto za rad, učenje, druženje i sklapanje poznanstava s ljudima istih ili sličnih interesa. Riječ je o coworking prostoru koji osim društvenih događanja koji se održavaju svakog tjedna korisnicima nudi i mogućnost korištenja coworking prostora bez naknade. Riječ je o novoopremljenom prostoru koji pruža mjesto za rad i učenje, na kojemu korisnici radnu jedinicu mogu prilagoditi svojim potrebama, a na raspolaganju imaju brzi Internet te laptope. Za korištenje coworking prostora koji je korisnicima na raspolaganju svakim radnim danom od 9 do 16 h nije potrebna prethodna najava dolaska.

Svakog tjedna u Inkubatoru ideja organiziraju se društvena događanja u skladu s interesima zajednice. Dosad održane aktivnosti vezane su bile uz Radionicu bajki Bilogorska čarolija, jazz, putopisne priče i likovne radionice. Jedan četvrtak mjesečno u Inkubatoru ideja rezerviran je za susrete svih ljubitelja čitanja koji se u Knjižnom klubu druže i razgovaraju o pročitanoj knjizi.

Treći susret održan je u četvrtak, 15. srpnja, uz moderatoricu Marijanu Dragičević. Knjižni klub svaki puta bilježi dobar odaziv, a novi sudionici su i više nego dobrodošli.

-S Knjižnim klubom su sretni i sudionici i ja. Svi se uvijek uključe u komunikaciju i zbog toga mi je iznimno drago. Tek se upoznajemo, ali već sad proširujemo vidike i čitamo različite žanrove. Oni koji su se dosad uključili zadovoljni su s Knjižnim klubom, a ovim putem pozivam i ostale da nam se pridruže i s nama uživaju u dobrom štivu i razgovoru o njemu – poručila je Marijana Dragičević, bjelovarska spisateljica i moderatorica Knjižnog kluba.

Svaki mjesec tematski je određen, a ovog puta na red je došao kriminalistički roman Leonarda Padure, „Zbogom, Hemingway“.

Jedna od sudionica Knjižnog kluba je dugogodišnja zaljubljenica u knjige Adela Mihoković.

-Bilo je super, razgovarali smo o knjizi Leonarda Padure „Zbogom, Hemingway“. Imali smo baš konstruktivne kritike zbog čega se nekima knjiga svidjela, a zbog čega kod nekih nije ostavila dobar dojam. Zaključili smo da je Knjižni klub super jer ovdje sudionici imaju prilike čitati nešto što možda inače ne bi čitali i upravo zbog toga proširujemo vidike – izjavila je Adela Mihoković.

Idući mjesec rezerviran je za „morsku“ tematiku.

-Druženje je bilo ugodno i produktivno kao i uvijek, a završili smo ga dogovorom za ljetno čitanje i morsku temu. Izabrale smo roman hrvatskog autora Zorana Ferića, Na osami blizu mora. Svi se veselimo čitanju romana uz plažu – poručila je sudionica Knjižnog kluba, Mateja Ištok.

Voditeljica Inkubatora ideja, Alenka Rogić, pozitivno ocjenjuje funkcioniranje Knjižnog kluba.

-Društvena događanja koja organiziramo u Inkubatoru su raznolika i u skladu s interesom zajednice. Nastojimo predstaviti naše sugrađane, inspirativne pojedince dijele strast koja ih pokreće s drugima. Knjižni klub je upravo takav, okuplja zaljubljenike u čitanje koji rado diskutiraju o pročitanom. Odlikuje ga opuštena atmosfera, a sudionicima uvijek pripremimo osvježenje – poručila je voditeljica Inkubatora ideja, Alenka Rogić.

Društvena događanja u Inkubatoru ideja održavaju se svaki tjedan, a sudjelovanje na njima je bez naknade, uz prethodnu najavu zbog ograničenog broja mjesta.

Idući četvrtak, 22. srpnja, biciklisti Dražen Pleško i Ines Negro održat će interaktivno predavanje i izložbu fotografija „Bilogora okom biciklista – blizu, bliže, najbliže“. Okupljeni će imati prilike saznati koje su ljepote Bilogore koje se mogu vidjeti vožnjom biciklom kroz Bilogoru, kojim biciklističkim rutama istražiti Bilogoru i brojne druge zanimljivosti.

Najaviti se možete putem poziva (043/243-534), e-mailom (office@inkubator-ideja.hr) ili porukom na službeni Facebook ili Instagram profil Inkubatora ideja, gdje ujedno možete pratiti i novosti koje se događaju u Inkubatoru.