Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Farkaševac počelo je trodnevno obilježavanje Dana Općine.

Načelnik Matija Copak izrazio je zadovoljstvo što je Svečanoj sjednici prisustvovao predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je proglašen počasnim građaninom Farkaševca.

– Izuzetno mi je drago što je premijer Plenković mogao prisustvovati obilježavanju Dana Općine i tom prilikom smo mu uručili plaketu za počasnog građanina Općine Farkaševac iz razloga što je u djetinjstvu bio vezan uz našu općinu, pa da ga vežemo i za ubuduće – rekao je načelnik Matija Copak koji je u svom govoru na Svečanoj sjednici dodao kako od Općine Farkaševac sa svojim suradnicima želi stvoriti općinu 21. stoljeća.

Načelnik Matija Copak

– Od prvoga dana krenuli smo s planiranjem razvojnih projekata naše općine. Tako sada imam izrađene planove za izgradnju Kulturnog centra s dječjim igralištem, potpunu rekonstrukciju Vatrogasnog doma Farkaševac, izgradnju nogostupa u Farkaševcu i Bolču, aktivaciju gospodarske zone Farkaševac te mini tržnicu – najavio je nove planove načelnik Copak.

Svim žiteljima Općine Farkaševac Dan općine čestitao je župan Stjepan Kožić i podsjetio je kako je Zagrebačka županija pomagala u nizu projekata u općini, a to će činiti i dalje.

– A ono što posebno zahvaljujem i premijeru na svim sredstvima koja je moguće koristiti, kako županije tako i gradovi i općine, a time onda i razvijati veliki broj projekata koje realiziramo na takav način. Po razvoju gospodarstva na prostoru Zagrebačke županije i u prošloj godini korone i mnogih problema koji su uz nju vezani, Zagrebačka županija je povećala broj zaposlenih u ukupnom prostoru što znači da i mjere koje smo mi imali, ali i  mjere koje je osigurala Vlada su dale rezultata – kazao je Kožić.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić

Dan Općine čestitao je od danas i počasni građanin Općine Farkaševac Andrej Plenković.

– Lijepa prigoda za staviti u fokus sve aktivnosti koje se u ovoj maloj općini, manje od 2 tisuće stanovnika ovdje živi, ali važnoj općini do koje trenutno dolazi brza cesta između Zagreba i Bjelovara i gdje će se nastaviti izgradnja dionice od 16,9 kilometara čime ćemo praktički integrirati Bjelovar sa Zagrebom u prometnom smislu. Istaknuo sam kako smo u proteklim godinama reformom financiranja jedinica lokalne samouprave omogućili mnogim županijama, gradovima i općinama veće prihode, a to se vidi i ovdje na području Općine Farkaševac. Naravno da podupiremo i sve one bitne projekte koji su ključni za bolje življenje ljudi u ovom kraju. Financiranje iz sredstava koje administrira Ministarstvo poljoprivrede, dječji vrtić, reciklažno dvorište, također se na ovom području puno radi na vodno-komunalnoj infrastrukturi. Projekt Zaželi je omogućio zapošljavanje čak 33 žene u ovom kraju, a isto tako uložili smo znatna sredstva u očuvanje radnih mjesta na području Zagrebačke županije. Dio je to politike naše Vlade, učinili smo maksimalan napor u posljednjih godinu dana da zadržimo zaposlenost, pa da i ona bude veća nego što je bila prije COVID krize. Želim puno uspjeha načelniku u novom mandatu, naravno i županu, koji je naš najiskusniji župan i koji će sigurno pomoći razvoj i ove općine koja se nalazi na samom istoku županije uz svesrdnu podršku Vlade i svih resora – rekao je premijer Plenković.

Predsjednil Vlade Andrej Plenković

Na svečanoj sjednici posthumno je nagrada za životno djelo dodijeljena Mirku Kovačiću glazbeniku i pedagogu koji je vodio brojne pjevačke sastave i KUD-ove, a osobito KUD Stari graničar.  Nagradu za životno djelo primila je supruga Mirka Kovačića, Marija.