Danas je blagdan rođenja Sv. Ivana Krstitelja koji se u Općini Ivanska slavi i kao dan Općine. Uoči ovog blagdana tradicija je paljenje ivanjskih krijesova od kojih u Općini Ivanska nisu odustali ni do današnjih dana. Ivanački krijes ove godine zapalili su načelnik Željko Mavrin i predsjednik Općinskog vijeća Darko Turković.
Uoči paljenja krijesa održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su uz članove Općinskog vijeća prisustvovali načelnici prijateljskih općina, predstavnici javnih ustanova s općinskog područja, gospodarstvenici te saborski zastupnik Damir Bajs.
Predsjednik vijeća Darko Turković na početku je kazao kako će zajedno s vijećnicima na idućim redovnim sjednicama donositi odluke koje će doprinjeti boljem životu svih stanovnika Općine i njenom daljnem razvoju:

– Trudit ćemo se da stanovnici naše općine imaju ljepšu i učinkovitiju općinu za bolji život i da nam mladi ne odlaze. Svim stanovnicima želim sretan Dan općine, a posebno svim Ivanama i Ivanima želim sretan imendan i da ga provedu u zdravlju, sreći i veselju – rekao je Turković.

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Ivanska Darko Turković


U svom govoru načelnik Željko Mavrin istaknuo je kako su sve ono što je ostvareno u prošle četiri godine stanovnici prepoznali i dali povjerenje njemu i njegovom timu da i u sljedećem razdoblju vode općinu:

– U narednom razdoblju nadam se da ćemo ostvariti sve svoje planove, a planovi su da osiguramo svima bolji život u općini, a prvo i osnovno je infrastruktura. Imamo još dvije dionice cesta koje su u jako lošem stanju, nekoliko naselja još nema vodovod i nekoliko domova koje treba sanirati. Mislim da imamo dosta vremena i da ćemo u narednom razdoblju sve uspjeti ostvariti – rekao je načelnik Mavrin.

Načelnik Željko Mavrin

Općinsko vijeće Općine Ivanska, povodom obilježavanja Dana općine, donijelo je Odluku kojom svakom redovnom i izvanrednom studentu s područja općine dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 1.000,00 kn. Pomoć je dobilo 37 studenata.

Javno priznanje Općine Ivanska za 2021. godinu, Općinsko vijeće dodjelilo je Danici Ševeriga za 36 godina obavljanja dužnosti matičarke.

Nakon paljenja Ivanačkog krijesa koncert su održale Učiteljice, dok je za današnji dan, uz već tradicionalnu degustaciju vola za sve mještane i goste za zabavu u večernjim satima zadužen popularni Mladen Grdović.