foto/Lorenzo Kocijan

Održana je konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Bjelovarsko bilogorske županije.

Prije samog izbora predsjednika i potpredsjednika Skupštine te svečane prisege članova, izabrani predsjednik Mandatnog povjerenstva, Josip Bilandžija podnio je izvješće o provedenim izborima te izabranim članovima Županijske skupštine.

Na savjesno i odgovorno vršenje dužnosti prisegnulo je 37 članova, a većinu u skupštini čine koalicija HDZ,HSLS i DHSS.
U naredne četiri godine funkciju predsjednice skupštine obnašat će Ivana Jurković Piščević, koja je u Skupštinu ušla s liste HSLS-a i nezavisnih načelnika gdje se nalazila na trećem mjestu.

Povjerenje novoj predsjednici ukazalo je 36 skupštinara dok je jedan bio protiv. Za njezine zamjenike izabrani su jednoglasno Ivan Beljan iz DHSS i Mario Preskočil iz Damir Bajs nezavisne liste s 36 glasova za i jednim protiv.

Konstituirajuća sjednica dopunjena je jednom točkom dnevnog reda i to Donošenjem odluke o davanju suglasnosti upravi Vodoprivrede Daruvar d.d o za donošenje odluke o promjeni statuta što su vijećnici i prihvatili.

Na kraju sjednice članovima skupštine čestitao je župan Marko Marušić i pozvao ih na suradnju.

– Kao što ste prisegnuli ja vjerujem da ćemo u tom duhu raditi na dobrobiti naših građana Bjelovarsko-bilogorske županije čije smo glasove i dobili. Na ovoj sjednici dočekali su nas problemi i mi smo morali promptno reagirati, u pitanju su ljudske egzistencije, u pitanju je 140 obitelji. Još jednom čestitke izabranim vijećnicima i želim da imamo jednu dobru i konstruktivnu suradnju sve u cilju razvoja naše Bjelovarsko-bilogorske županije – kazao je Marušić.