Održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Čazme. U predstojećem četverogodišnjem mandatu Vijeće će, sukladno novom Zakonu o lokalnoj samoupravi, brojiti 13 umjesto 15 vijećnika.

Šest vijećnika dolazi iz kandidacijske liste grupe birača, a to su: Nedeljka Baćani, Marijana Habijančić, Jurica Jurina, Nevena Petrović, Ivica Sever i Ivana Žugaj. Trojica novih vijećnika dolaze iz redova SDP-a, to su Damir Đuran, Ivana Sabljak Murlin i Tatjana Bertek. Iz HDZ-a su dva vijećnika Vjekoslav Budanec i Branko Novković. Svoja dva vijećnika u Gradskom vijeću ima i koalicija okupljena oko Damir Bajs nezavisne liste, vijećnici su Kristijan Marinić i Igor Grčić.

Za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Branko Novković (HDZ), a potpredsjednica je Ivana Žugaj (Kandidacijska lista grupe birača). Novoizabrani predsjednik Branko Novković u svojem prvom obraćanju vijećnicima zahvalio je što su mu dali povjerenje za tu funkciju te dodao:

– Ja vam mogu obećati da ćemo kroz ove četiri godine raditi konstruktivne sjednice s prijedlozima koje ćemo uvažavati. Trudit ću se da sukladno Statutu i Poslovniku vodim sjednice i da imamo konstruktivne rasprave – kazao je Novković.

Novoizabranim vijećnicima i predsjedniku Vijeća čestitao je gradonačelnik Dinko Pirak te pozvao vijećnike na suradnju i predlaganje dobrih prijedloge za dobrobit građana.

-Ja očekujem da ćemo kroz raspravu donositi odluke važne za naše građane u jednom zajedništvu. Politika je takva da imamo nekakvih drugačijih razmišljanja ali ja ću biti otvoren za sve vaše prijedloge i za sve vaše dobre savjete. Ja vas molim da ih iznosite ne samo na gradskom vijeću, moja vrata su vam uvijek otvorena kako građanima tako i vama vijećnicima. Dođite, razgovarajmo i donesimo na Vijeću prave odluke. Ono što je uvijek u nadležnosti Vijeća to je proračun. Vjerujem da ćete svojim raspravama prilikom donošenja dati dobre ideje i načine na koje to možemo realizirati. Predizborna kampanja je iza nas i to smo završili, za mene su svi građani jednaki i oni koji su mi dali glas i oni koji nisu. Ja sam gradonačelnik svih građana Grada Čazme pa tako i vi vijećnici – istaknuo je gradonačelnik Dinko Pirak.

Prva radna sjednica bit će održana kroz mjesec dana.