Mještani sela Babinac u Općini Ivanska obilježili Dan sela

Jučer je u Babincu u Općini Ivanska obilježeno Antunovo – blagdan svetog Antuna. Tom prigodom organizirano je nakon Svete mise tradicionalno zajedničko druženje mještana sela.

Okupljanje je dugogodišnja tradicija koja je jedno vrijeme bila prekinuta ali ponovno zaživjela na inicijativu načelnika Općine Ivanska Željka Mavrina prije pet godina koji sa svojom obitelji živi u ovom lijepom moslavačkom selu.

– Slavimo Antunovo, nebeskog zaštitnika našeg sela Babinca. Ovo je prilika za zajedničko okupljanje naših mještana ali i da dođu oni koji su iselili iz našeg sela. Ovo je prilika da se barem jedan dan u godini okupimo i družimo – kazao je Mavrin.

U Babincu inače trenutno živi oko 140 mještana, ima praznih kuća, ima i starijeg stanovništva, ali unazad nekoliko godina i u ovo selo doselile su se i neke mlade obitelji.

– Trudimo se podizati standard života u našim mještanima tako ćemo nastaviti i dalje. Uredili smo društveni dom, uredili smo Crkvicu Svetog Antuna ali ostalo nam je još uređenje okoliša oko nje, u planu je i napraviti nogostup kod križanja isto tako u planu je na groblju napraviti prostor za ispraćaj pokojnika. Ima potreba kao i u drugim našim selima tako da nismo samo prioritetni mi, ali ja vjerujem da ćemo sve napraviti – zaključio je Mavrin.