U Nacionalnom Svetištu Majke Božje Bistričke održano je tradicionalno 22. hodočašće vatrogasaca u kojem je sudjelovalo 1205 vatrogasaca iz cijele Hrvatske.

Glavni organizator događanja je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ), domaćin je bila Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije, a sudomaćin Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije.

U sklopu hodočašća je održano postrojavanje hodočasnika, svečani mimohod prema Crkvi na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca, uz pratnju vatrogasnog puhačkog orkestra, intoniranje državne i vatrogasne himne i pozdravni govori. Uslijedile su koncelebrirana sv. misa i Križni put.

Na 22. hodočašću vatrogasaca bili su i izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar branitelja Tomo Medved, savjetnik predsjednika Republike Dragan Lozančić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, zastupnik Siniša Jenkač te Josip Bukvić, izaslanik ministra unutarnjih poslova.

Potpredsjednik Vlade Medved je naglasio nemjerljiv doprinos vatrogasaca u domovini, a tome svjedočimo svakodnevno.
„Naravno da su nam živa sjećanja na vašu požrtvovnost u gašenju velikih šumskih požara, ali još su svježija na vaš doprinos za vrijeme zadnjih potresa i trajanja pandemije“, rekao je ministar Medved.

Vladi Republike Hrvatske zahvalio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.
„Novih 450 vozila došlo je u sustav vatrogastva i sigurno da je to poboljšalo operativnu spremnost i mobilnost hrvatskih vatrogasaca“, kazao je Tucaković.

Oko 1200 vatrogasaca na 22. tradicionalno hodočašće vatrogasaca stigli iz svih dijelova Hrvatske. Na hodočašću su sudjelovali i vatrogasci Vatrogasne zajednice Grada Čazme i to članice i članovi DVD-Gornji Draganec, DVD-Dapci i DVD-Vagovina.