Općina Dubrava proslavila Dan Općine – u sljedeće četiri godine najviše će se ulagati u mlade

Općina Dubrava proslavila je svoj Dan općine kao i dan župe sv. Margarete, a na ovaj dan slavi se i Dan škole u Dubravi.

Proslava je započela polaganjem vijenca i odavanjem počasti kod spomenika braniteljima, nastavljena je Svetom misom i otvorenjem Caritasove kuće u Dubravi, a sve je završilo svečanom sjednicom Općinskog vijeća kojoj su prisustvovali između ostalih izaslanik predsjednika Vlade RH, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora, saborski zastupnik i načelnik Općine Rugvica Mato Čičak, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, te predstavnici županijskih ustanova i načelnici okolnih općina.

Načelnik Tomislav Okroša

Kako je rekao načelnik Tomislav Okroša prve četiri godine mandata brzo su završile i realizirani su brojni projekti, a u sljedeće četiri godine najviše će se ulagati u mlade:

– Projektiramo novi dječji vrtić. Naš novi ili rekonstruirani vrtić imat će mjesta za 200 djece, sadašnji ima nešto manje od 100. Ulagat ćemo u izgradnju nogostupa kako bi povećali sigurnost naših pješaka. Nastavit ćemo ulagati u mlade i ovom prilikom najavio bih povećanje rodiljnih naknada na 5, 10 i 15 tisuća kuna za prvo, drugo, treće i svako sljedeće dijete. Ta odluka će se vjerujem naći već na sljedećoj sjednici Općinskoga vijeća. Još jednom sretan Dan općine i Dan župe sv. Margarete svim žiteljima Općine Dubrava i gostima uz nadu da ćemo se vidjeti i sljedeće godine i da ćemo sve projekte i realizirati – rekao je načelnik Okroša.

U svom govoru župan Kožić je rekao kako je Zagrebačka županija uvijek bila uz svoje općine i gradove, te je kao partner sudjelovala u brojnim projektima u izdašnijem iznosu.

Župan Stjepan Kožić

– Ja sam siguran da ćemo i dalje kvalitetno surađivati, da ćemo pomagati i Općinu Dubrava i zajedno se boriti za kvalitetu i boljitak života. Prije svega stvarati uvjete da mladi ne odlaze, da su na svojoj djedovini, na svom ognjištu i da sve to što je pred nama, posebno financijske omotnice, sigurno možemo učiniti – rekao je župan Kožić.

U sklopu proslave Dana općine za vikend će se održati moto susreti i likovna kolonija, a ako se epidemiološke prilike još poboljšaju u jesen će se održati kulturno-zabavni i sportski program, najavio je načelnik Okroša.