Rano jutros put peruanske Lime otputovala je Hrvatska reprezentacija u streljaštvu osoba s invaliditetom koja će nastupiti od 13. do 19. lipnja na Svjetskom kupu.

Hrvatske boje brane paraolimpijci Bjelovarčanin Damir Bošnjak, član SKOI Bjelovar i Riječanin Rudolf Petrović, član SKI Paraolimpijac, koji će u Limi pokušati potvrditi svoj nastup na 16. paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Obojica su ispucali minimalne rezultatske norme koji su uvjeti za ostvarenje kvota za nastup na igrama. Važno je, prema riječima Damira Bošnjaka, uči među prvih osam u bilo kojoj disciplini, jer se kvota može ostvariti za nastup na paraolimpijskim igrama u jednoj od disciplina pa da odem u Tokijo. Moja prva disciplina u kojoj ću nastupiti je malokalibarski pištolj. Kako nastupam u više disciplina to su moje šanse za Tokijo veće. Protekla dva mjeseca sam se intezivno pripremao u Bjelovaru za zračni, a u Zagrebu za malokalibarski pištolj. Vjerujem da ću do kvote doći, zaključio je Bošnjak.

Damir Bošnjak kvotu pokušati će ostvariti u disciplinama pištolja 10 metara zračni pištolj (P1), 25 metara pištolj – mješovito (P3), 50 metara pištolj – mješovito (P4).
Rudolf Petrović nastupa u disciplinama 10 m zračna puška – ležeći (R5) i 50 m puška – ležeći (R9).
Damir Bošnjak nastupio je na paraolimpijskim igrama u Ateni, Pekingu i Rio de Janeru, a Rudolf Petrović u Pekingu.
Streljaštvo je sport točnosti i preciznosti, koji je u paraolimpijski program uvršten 1976. u Torontu, a sportaši se natječu u 12 različitih disciplina i to 8 s puškom i 4 s pištoljem.