Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak još jednom je danas popodne ponovio kako HSLS zaslužuje imati sukladno rezultatima izbora predsjednika Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije.

Rekao je kako najveća stranka, u ovom slučaju HDZ ne može dobiti sve, već se funkcije trebaju razmjerno podijeliti.

– Ja osobno mislim da šest osvojenih mandata, drugi najbolji rezultat na izborima za Županijsku skupštinu odražava isto tako, logički, da se mandat predsjednika Županijske skupštine dodijeli stranci koja je druga osvojila najveći broj mandata. Ako sve dobije HDZ-a ili HSLS ili SDP ili neka druga stranka, to nema veze s demokracijom – kaže Hrebak.

Hrebak je podsjetio kako je u kampanji sa svojim partnerima govorio kako HSLS želi biti treća snaga bez koje se neće moći formirati Županijska skupština.

– Znamo kako doći do cilja, znamo koji je naš cilj. Birači su nam honorirali taj cilj, rekli su „Da, to i mi želimo“ i mi sad moramo koristiti političke instrumente u obliku predsjednika Županijske skupštine da te ciljeve i odradimo. Želimo poštivati volju birača i apsolutna podrška županu Marku Marušiću.

 Hrebak je dodao i kako su građani županije u drugom krugu lokalnih izbora izabrali promjene i Marka Marušića kao osobu koja donosi promjene, a ne HDZ.

– Razlika od onoga što je postigao HDZ, 12 i nešto tisuća do 19 600 koliko je osvojio Marko, je razlika od 7 i nešto tisuća. 7 tisuća ljudi nije glasalo za HDZ, ali je glasalo za Marka Marušića i promjene. To su birači HSLS-a, DHSS-a i vjerojatno drugih stranaka koji u drugim okolnostima glasaju za neke druge stranke. Ja gledam Marka Marušića kao čovjeka koji je donio promjene i on ima našu apsolutnu podršku jer sam shvatio iz rezultata izbora da su i naši birači uvelike doprinijeli njegovoj izbornoj pobjedi, kao i birači DHSS-a u određenom razmjeru, kao i ostalih stranaka. Tražim samo ono što je odraz rezultata izbora, ni više, ni manje – zaključio je Hrebak.