Prvog dana natjecanja u poljskom BYDGOSZCZU na 7. Europskom paaraatletskom prvenstvu  Deni Černi, član AKOSI Otos Grubišno Polje,  u kugli, kategorije F33, osvojio je brončano odličje s rezultatom 10,42m. Novi europski prvak je Rus  Aleksandr  Khrupin s 11,30m, dok je srebro pripalo Poljaku Michalu  Glabu s daljinom od 10,46m. 

„Zadovoljan sam s plasmanom. Cilj mi je bila medaljai to sam uspio. Da su se neke stvari bolje posložile bio bih još zadovoljniji. Iako je padala kiša, ja sam na treninzima naučio baccat kuglu na svim mogućim vremenskim uvijetima tako da to nije bila neka otegotna okolnost. Konkurencija je bila doista jaka, a Poljak me je prebacio samo za četiri centimetra što mi je malo žao, ali nema veze idemo dalje“,  govori Deni Černi i dodaje „Kao evidentni kandidat za Tokijo nemam odmora i nastavljam svoje pripreme za moje prve paraolimpijske igre“ izjavio je 28-to godišnji Deni Černi.

Matija Sloup, član AKOSI Odiseja iz Kutine,  u kugli, kategorije f40, zauzeo je četvrto mjesto s daljinom od 9.61m. Zlato je osvojio  Portugalac Miguel  Monteiro s rezultatom 10.92m, srebreni je Rus Dmitry  Dushkin s 10.68m, a bronca je pripala Njemcu Yannisu  Fischeru s 9.77m .