Home Politika Priopćenje HSS: : Predsjednik RH Zoran Milanović može uvijek doći u službeni posjet bilo kojoj županiji i reći istinu. Zbog čega to boli HDZ?

Priopćenje HSS: : Predsjednik RH Zoran Milanović može uvijek doći u službeni posjet bilo kojoj županiji i reći istinu. Zbog čega to boli HDZ?

0
Priopćenje HSS: : Predsjednik RH Zoran Milanović može uvijek doći u službeni posjet bilo kojoj županiji i reći istinu. Zbog čega to boli HDZ?

Razumijemo razočarenje u HDZ-ovom taboru jučerašnjim dolaskom Predsjednika RH Zorana Milanovića u službenu posjetu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Posjećuje Predsjednik RH Zoran Milanović i druge županije, i uvijek može reći istinu. Pitamo se zbog čega to sad boli HDZ?

Predsjednik RH Zoran Milanovića, pored ostalog posjetio je novoizgrađenu zgradu Opće bolnice Bjelovar, i došao dati potporu najvećem gotovo završenom projektu u ovom djelu Republike Hrvatske. Pri tome je rekao: „HDZ ova Vlada je htjela zaustaviti izgradnju bjelovarske bolnice, praktički su htjeli ‘minirati’ taj projekt. HDZ ov ministar zdravstva Dario Nakić je poništenjem natječaja htio ‘zatući’ projekt izgradnja nove bolnice. Zato je županija morala ići sama u taj projekt i jedina je iza njega stala. Zahvaljujući županu Bajsu sada stojimo ispred najveće građevine na kojoj se radovi polako privode kraju. U Hrvatskoj su nakon 1990. godine izgrađene samo 3 bolnice. Iza nove zgrade Opće bolnice Bjelovar stoji samo županija. Vlada je obećala financijsku pomoć, pa se nadam da će se tih riječi držati.“

Zahvalni smo Predsjedniku RH Zoranu Milanoviću na takvom stavu, ali znamo da to boli HDZ jer su oni uvijek bili protiv izgradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar i sada kada je bolnica gotova da su protiv modela da financiranje preuzme država, osim eventualno ako oni ne bi imali vlast u županiji, što je dokazao i njihov saborski zastupnik Miro Totgergeli glasajući protiv takve Odluke u Hrvatskom Saboru.

Ujedno smo zabrinuti zašto Premijer Andrej Plenković je samo dva puta vrlo kratko u kampanji bio u našoj županiji. Obećao nije ništa, osim brze ceste koju je već ranije obećao i da će biti gotova do 2018. godine a koja nikako da se završi. To pokazuje samo jedno, da Premijer ne računa na HDZ-e ove županije i da su mu puno važnije Šibensko-kninska i Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Split, gdje je gotovo svaki dan, te tamo obećava mnoge državne projekte. MI bi bili sretni i zahvalni kada bi bar polovicu toga i obećao i našoj županiji.

                Stoga u nedjelju 30 svibnja jedini siguran put za realizaciju županijskih projekata je izaći na izbore i zaokružiti broj 1, Damir Bajs, naš Župan, sa razlogom prvi……   

            Vjera u Boga i seljačka sloga!

                                                                                                                             POSEBAN KOORDINATOR

                                                                                                              ZA BJELOVARSKO-BILOGORSKU ŽUPANIJU                                                                                                                         Dalibor Jurina, mag.ing.agr., v.r.

     

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here