Vezano za najnovije priopćenje Stožera HDZ-ova kandidata za župana Marka Marušića nas je zabavilo i podsjetilo na staru narodnu izreku, „najviše priča vojnik o skraćenju i lažov o poštenju“.

                Jedina stranka osuđena za kriminal i korupciju u Republici Hrvatskoj je HDZ zbog afere Fimi media gdje je državni proračun razno raznim malverzacijama HDZ-ovih dužnosnika oštećen za preko 70 milijuna kuna.

                U svom skromnom radnom vijeku i skromnom životopisu HDZ-ov kandidat za župana Marušić već je zaradio nekoliko kaznenih prijava zbog lošeg rada, odnosno gubitka dokumentacije hrvatskom branitelju u HZMO, a javljaju se i drugi branitelji kojima se dogodilo isto. Isto tako zaradio je i kaznenu prijavu zbog izrečenih laži i rušenja ugleda Opće bolnice Bjelovar.

                Naravno Marušić, kao vjeran stranački vojnik, već je prema vlastitim izjavama u sučeljavanju sa županom Damirom Bajsom izjavio da će voditi Područni ured HZMO u Bjelovaru iako natječaj nije okončan. To je to, HDZ-ovo poštenje i transparentnost, koje svakodnevno gledamo u općinama, gradovima i državi koju vode.

                U nizu bezočnih laži, izrečenih od strane Marušića, i prljavoj kampanji kakvu ne pamtimo unazad zadnjih 20 godina, Marušić se je sam upleo u mrežu vlastitih laži, pa se je malo pogubio vezano za prijem „SDP-ovog“ emisara čiju je ponudu po vlastitoj izjavi sa „gnušanjem odbio“, a zatim traži svjedoka da se je to doista dogodilo. Kada ga je SDP prozvao da kaže ime tog navodnog emisara tada se mijenja priča i on traži svjedoka, a svjedok je on sam, odnosno njegove izjave. Takav cinizam i toliko laži nije zapamćeno nikada u političkom životu ove županije.

                Bježanje od sučeljavanja, kampanja u kojoj je jedini program laganje i napadanje aktualnog i budućeg župana Damira Bajsa, bez vlastitih ideja i načina kako ovu županiju učiniti boljom, više nego dovoljan su razlog da zaključimo da Marušićev moral, kompetencije i znanje nisu na nivou da bi mogao obavljati funkciju za koju se natječe.

                Naravno ukoliko bi Marušić dobio izbore on bi bio samo marioneta u rukama drugih HDZ-ovih moćnika, posebno Mire Totgergelija, iza čijeg rada u HEP-u i danas se vuku afere i sumnja u korupciju. Do sada je to u kampanji Marušić više puta dokazao, da bez vlastitih ideja u stanju je ponoviti 100 puta laži napisane u središnjici HDZ-a, ne bi li se dodvorio svojim stranačkim šefovima, i pri tome prozivati župana Damira Bajsa, koji je u odnosu na Marušića moralna vertikala, i iza čije se bogate karijere župana, saborskog zastupnika i ministra ne vuku nikakve afere.   

                Stoga pozivamo sve stanovnike Bjelovarsko-bilogorske županije da u nedjelju 30.05. izađu na izbore i zaustave stranačku mašineriju HDZ-a u pohodu na „osvajanje“ mjesta Župana Bjelovarsko-bilogorske županije, jer kako i sami kažu, samo im nedostaje ta karika da imaju svu vlast u većini općina i gradova ove županije, te u državi, i da nas vrate u jednoumlje i da mogu totalno „pokoriti“ sve one koji ne razmišljaju kao oni. Sa prijetnjama su već počeli, a izbore još nisu ni dobili.

                Stoga u nedjelju, 30.05. svi na izbore, Damir Bajs na broju 1. siguran izbor za još bolju županiju, bez HDZ-ovih afera i kriminala.

            Vjera u Boga i seljačka sloga!

                                                                                                                              POSEBAN KOORDINATOR

                                                                                                              ZA BJELOVARSKO-BILOGORSKU ŽUPANIJU

                                                                                                                              Dalibor Jurina, mag.ing.agr., v.r.