Rijeka i ekstremni sportovi, barem kad je u pitanju Challenge Tour, vole se od 2019., a svake godine razina napetosti, zabave, uzbuđenja i nepredvidivosti koju natjecanje nosi sve je veća. Potvrdilo je to i jučerašnje natjecanje u disciplinama Inline, Skate i BMX koje se održalo u Rijeci, na Krnjevu gdje su se okupili najbolji domaći ekstremni sportaši i pokazali svoje vještine, što je i njima poslužilo kao svojevrsna proba za 22. Pannonian Challenge, na svjetskoj razini priznati festival ekstremnog sporta i urbane kulture, koji će se od 11. do 15. kolovoza održati u Osijeku.

Natjecanje u Rijeci održano je u skladu s epidemiološkim mjerama, a sportaši željni natjecanja nošeni upravo tom motivacijom su u skate parku dali i posljednji atom snage pokazujući zadivljujuće trikove. Oni najbolji kući su otišli s bogatim nagradama, a najuspješniji u prvoj disciplini koja je održana jučer – Inlineu – bio je Sven Buršić iz Umaga. Nešto lošiji, ali i dalje dovoljno fantastičan da zasluži drugo mjesto bio je Zagrepčanin Tin Hadžiomerspahić, dok se s trećom pozicijom može pohvaliti Matija Kunštek iz Varaždina.

Odličnu predstavu za publiku priredili su skateri u čijim redovima je najviše razloga za zadovoljstvo imao prvoplasirani Bruno Vranić iz Slavonskog Broda. Na drugo mjesto smjestio se Riječanin Dino Perović, a svoju poziciju među TOP 3 našao je i Domagoj Gudac iz Novske. Uvijek itekako zabavnim BMX contestom zaključeno je jučerašnje natjecanje u kojem je prvo mjesto osvojio Fran Zeman iz Bjelovara. Sjajne trikove pokazao je Kristian Gergeta iz Poreča te tako osvojio drugo mjesto, a vrlo dobar je bio i trećeplasirani Luka Bošnjak iz Koprivnice.

Vratolomijama koje su jučer priredili sportaši na Krnjevu završen je adrenalinski vikend ispunjen prvenstveno sportskim nabojem i pozitivnom energijom koja se širila skate parkovima u Puli i Rijeci, a nakon Istre i Kvarnera, Challenge Tour seli u svoju matičnu regiju – Slavoniju. Sljedeći grad domaćin ekstremnim sportašima i to već u subotu, 29. svibnja, bit će Slavonski Brod, dok će generalna proba za 22. izdanje Pannonian Challengea biti zagrebački Challenge Tour, 26. lipnja. Poslije toga slijede Olimpijske igre u Tokiju, nakon kojih se ekstremni sportaši brzo sele na lijevu obalu Drave – na još jedan Pannonian Challenge, koji će i ove godine pokazati zašto je nezaobilazno natjecanje na inozemnom nivou, kad je u pitanju ekstremni sport, urbana kultura i dobra zabava.