U ovih nekoliko dana kampanje događaju se preokreti i čudne reakcije protukandidata.Ja sam osobno još u ponedjeljak, iz više izvora, čuo da Damir Bajs neće doći na prvo sučeljavanje u srijedu 05.05.2021.

Da li su to bili razlozi jer ne kontrolira taj portal pa ne može sam pripremati pitanja koje će samo on znati?

Možda sam razlog ja osobno jer na 15 županijskih skupština u našim sučeljavanjima koje su prosječno trajale po 5-6 sati nije prolazio dobro.U ponedjeljak smo znali da neće doći, a u četvrtak javlja opravdanje da je u samoizolaciji.

Da li je to “politička” samoizolacija ili vezana uz koronu neka to procjenite sami.Bojim se samo da ovim ne počne 4.val korone ili ne daj Bože novi soj korone koji se bude zvao “politički”.

Iznenađuje me sada i Marko Marušić koji svojim otvorenim pismom poziva nas da odustanemo od daljnjih sučeljavanja zbog samoizolacije Damira Bajsa.

Kada bi Plenki zbog Damirove “neobične” samoizolacije odustao od lokalnih izbora u RH onda bi mi Markov prijedlog bio logičan. Možda bi ja sada mogao predložiti da svatko prekrije svoje jumbo plakate plahtama recimo neutralne boje. Tu bi Marko morao potrošiti najviše plahti.

Pošto sam preko dvadeset godina u komunalnom svijetu molim sve kandidate da ne lijepe svoje plakate po banderama, autobusnim stanicama, drvećima, parkovima ili mljekarama.

Ja Vam svima obećajem, nebitno o mom dobivenom postotku izbora, da tu komunalnu nekulturu neću činiti. Moji plakati budu samo na sedam đambo plakata. Mi smo kao politička ekipa u zadnjih pola godine propatili svakakve situacije, ali se nismo uzmicali od demokracije.

Prvo nam je Ministarstvo uprave prihvatilo nelegalnu skupštinu HSS-a, potom smo umjesto mjesec dana čekali registraciju Demokratskog HSS-a mjesec i pol. Da bi sada od ponedjeljka moja buduća dožupanica dobila koronu.

Ni u jednom trenutku nismo željeli odustati od lokalnih izbora, demokracije i sučeljavanja sa različitim stavovima. Nekim mojim protukandidatima ne odgovara kad i meni Bog da malo vjetra u leđa u ovom našem kraju.

Ako na sučeljavanje ne može doći Damir može doći Neven Alić njegov zamjenik župana zadnjih osam godina te i sada kontrolirat ili da netko od njih bude na video linku.

Molim svoje protukandidate da ne nasjedaju na česte”političke smicalice” Damira nego da odradimo još dva sučeljavanja na radio Tereziji i Super radiju korektno po mogućnosti u maksimalnom broju. Ako slučajno nitko ne želi doći ja sigurno budem nebitno tko kontrolira koje medije, ja ih sve poštivam.

Ivan Beljan