Zamjenik bjelovarsko-bilogorskog župana Neven Alić potpisao je ugovore s gospodarstvenicima i obrtnicima s područja grada Čazme koji su se javili na županijski Javni poziv za dodjelu sredstava za razvoj gospodarstva i obrtništva u 2021. godini.

– S područja Grada Čazme je došlo osam zahtjeva u iznosu od 155 tisuća kuna. To je bio Javni poziv za dodjelu sredstava za razvoj gospodarstva i obrtništva u 2021. godini. Možemo podsjetiti da je Bjelovarsko-bilogorska županija raspisala čak 13 bespovratnih potpornih mjera za razvoj gospodarstva i obrtništva. Naši gospodarstvenici i obrtnici iz Čazme se uvijek javljaju i na natječajima prolaze – rekao je zamjenik župana Neven Alić.

Jedan od ugovora sa zamjenikom župana Alićem potpisao je i čazmanski ugostitelj Milan Ruškovec.

– Ovo su hvalevrijedne mjere, a sredstva ću uložiti u gradnju parkirališta i za nabavku opreme – kazao je Ruškovac.

Promet u ovom ugostiteljskom objektu pao je za najmanje 50 posto, ali bez obzira na to Ruškovec nije otpustio ni jednog djelatnika.

– Doći će opet bolja vremena, nadam se da će sve to što prije završiti, pa ćemo opet moći svi skupa raditi i svi moji drugi objekti će otvoriti svoja vrata. Kriza je učinila svoje, borit ćemo se s tim kako znamo i možemo, nadam se da ćemo i nakon nje uspješno funkcionirati – rekao je Ruškovec.

Milan Ruškovec nagrađen je ovog tjedna i Plaketom Zlatne ruke te pisanim priznanjem na prijedlog Udruženja obrtnika Čazma.

– Ugostitelj sam već trinaest godina i ovo priznanje mi je točka na i u mojoj karijeri i radu. Nadam se da ću opravdati to priznanje -zaključio je Ruškovec.