Vatrogasci Vatrogasne zajednice Grada Čazme u utorak navečer svečano su obilježili Međunarodni dan vatrogasaca i blagdan svog zaštitnika sv. Florijana.
Koncert na gradskom trgu održao je Puhački orkestar Čazma, a nakon toga je održana misa u župnoj crkvi i blagoslov prostorija i vozila JVP Čazma koje je blagoslovio prečasni Dubravko Lauš.
Obilježavanju je prisustvovao i gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak koji je najavio daljnja ulaganja u vatrogastvo na području grada.

– I dalje ćemo raditi intenzivno po domovima dobrovoljnih vatrogasnih društava i najkasnije za godinu, dvije svaki dom će dobiti ono što im je potrebno bez obzira na financiranje iz EU ili nacionalnih fondova. Iz vlastitog proračuna ćemo sređivati domove, to je prioritet. Ono što našim vatrogascima treba u operativi je nova cisterna koju moramo kupiti ili dobiti od države kao ostale vatrogasne postrojbe. Prijavili se jesmo i očekujemo da će to biti pozitivno riješeno,a dok ne bude ili ćemo opremiti neko starije vozilo ili kupiti rabljeno jer ne možemo dugo čekati. Cisterna je to što nas čeka, a radit će se i dalje na lokaciji gdje je smještena JVP da napravimo garaže i vježbalište. Posla ima puno – rekao je gradonačelnik Pirak.