Međunarodni dan vatrogasaca obilježen u Bjelovaru – Grad izdvojio 5 milijuna kuna za razvoj vatrogastva

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Davor Đalog te predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Bjelovara Darko Despot sa suradnicima obilježili su Međunarodni dan vatrogasaca polaganjem cvijeća i paljenjem lampaša pokraj kipa sv. Florijana. Dan vatrogasaca obilježava se u Hrvatskoj i svijetu 4. svibnja, na Dan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca. U Hrvatskoj se svibanj obilježava i kao mjesec zaštite od požara.

– Mi kao grad Bjelovar gajimo tradiciju vatrogastva već dugi niz godina, međutim ono što možemo i želimo učiniti je postaviti uvjete da svi bjelovarski vatrogasci imaju pristojne uvjete za rad-kazao je gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak.

Hrebak je pohvalio i suradnju Grada Bjelovara s Vatrogasnom zajednicom i Javnom vatrogasnom postrojbom koja je urodila izvrsnim rezultatima, a posebno je izdvojio obnovu zgrade JVP i gradske Vatrogasne zajednice u što je uloženo 4 milijuna kuna, većinom europskih sredstava.

Opremljenost Javne vatrogasne postrojbe vozilima, opremom i ljudstvom je među najboljima u Hrvatskoj te daje garanciju kvalitetnog i odgovornog provođenje mjera zaštite od požara i drugih ugroza.

– Ukupno je samo u opremu uloženo dodatnih milijun kuna – rekao je Hrebak.

Prošle i ove godine vatrogastvo nastavlja rad pod posebnim okolnostima zbog pandemije COVID-19 te aktivno sudjeluje u osiguranju provođenja mjera Stožera civilne zaštite Grada Bjelovara, a JVP je aktivno sudjelovala i na potresom pogođenim područjima Zagreba, Siska, Petrinje i Gline.