Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su i tijekom ovog vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Tako su policijski službenici sveukupno proteklog vikenda utvrdili 153 prometna prekršaja od čega izdvajamo:
                                  
– 5 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dok je najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,25 g/kg utvrđena kod 70-godišnjeg vozača osobnog automobila u Daruvaru,  
– 92 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Žabjaku i i ona je iznosila 106 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 70km/h,
– 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
– 22 ostala prekršaja.
 
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše policijske uprave dogodile su se tri prometne nesreće, od kojih je jedna bila na bjelovarskom području s materijalnom štetom, a dvije prometne nesreće dogodile su se na daruvarskom području. U jednoj prometnoj nesreći lakše su ozljeđene dvije osobe, dok je u drugoj prometnoj nesreći koja se dogodila 30. travnja u Daruvaru jedna osoba teško ozljeđena.

S ciljem daljnjeg smanjenja stradavanja i podizanja razine sigurnosti, poduzimanje navedenih mjera u prometu se nastavlja.