Nezavisna lista Damira Bajsa koja okuplja niz stranaka predala je listu kandidata Izbornom povjerenstvu Grada Čazme. Nositelj liste i kandidat za gradonačelnika sada je i službeno Kristijan Marinić koji je u prošlom sazivu bio vijećnik u Gradskom vijeću.

Kako je rekao Kristijan Marinić nakon predaje kandidatura, cilj stranaka okupljenih oko Damir Bajs Nezavisne liste je promijeniti Čazmu.

– Realne stvari se moraju reći jer vidimo da dosta stvari ne štima, a mi gledamo u smjeru da te stvari popravimo. Prije svega tu je briga za mlade, ali i za naše starije. U predizbornoj kampanji može se čuti kako će se graditi starački domovi, đački domovi, zaobilaznica, sve to stoji, ali moje osobno mišljenje je ako se ovako nastavi trebat će nam samo starački dom – kazao je Marinić.

Kristijan Marinić

Na pitanje po kojem ključu su odabrani kandidati za listu za Gradsko vijeće s obzirom da je u koaliciji 10 stranaka, Marinić je rekao kako se nisu radile velike tenzije oko toga tko će biti na listi jer svi okupljeni oko Nezavine liste Damir Bajs imaju isti cilj.

– Znamo da će naš župan ostati župan, a jako je bitna komunikacija između Grada i Županije. Svi smo se okupili ne da bi, kako aktualni gradonačelnik Čazme kaže nešto rušili, jer da bi nešto rušili prvo treba biti izgrađeno – kaže Marinić.

Za kandidaturu je prikupljeno oko 400 potpisa građana, a kao što je slučaj kod svih, epidemiološke prilike i lošije vrijeme u mnogome je utjecalo na prikupljanje potpisa.

Na listi za gradsko vijeće nalaze se kao nositelj Kristijan Marinić, na drugom mjestu je Igor Grčić, slijede Ines Šarić, Stanko Grčić, Franjo Dijanić, Matija Čauš, Sandra Ledinščak Marinić, Silvija Osman, Danijel Šikljan, Spomenka Mlinarić, Marija Puzak, Željko Živoder i Nataša Tomac.