Hrvatska demokratska zajednica na lokalne izbore u Gradu Čazmi izlazi samo s listom za Gradsko vijeće i nema kandidata za gradonačelnika iz svojih redova već je stranka odlučila podržati nezavisnog kandidata za gradonačelnika Dinka Piraka.

Listu kandidata danas je Izbornom povjerenstvu u Čazmi predao nositelj liste Ivica Vranić u pratnji kandidata za župana Marka Marušića, njegove zamjenice Marije Jungić i kandidata s liste.

Podrška aktualnom gradonačelniku Dinku Piraku nastavlja se zbog dobre suradnje i zajedničke realizacije brojnih projekata kojima je unaprijeđen život građana Čazme rekao je Vranić i dodao kako je rezultat te suradnje to što je Grad Čazma zadnjih godina u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji grad s najmanje nezaposlenih i najvećim gospodarskim rastom.

– Odlučili smo razgovarati o daljnjoj suradnji i odlučili da si damo jednu zajedničku podršku na način da će HDZ na gradskoj razini podržati Dinka Piraka i vjerujem da na ovaj način možemo nastaviti zajedno s realizacijom započetih projekata i zajedno raditi na razvoju Čazme na dobrobit svih. S druge strane Dinko Pirak podržava našeg kandidata za župana i vjerujem da ćemo isto tako na ovaj način dobiti jednu promjenu i da će svi stanovnici županije dobiti župana kakvog zaslužuju – rekao je Vranić.

Ivica Vranić

Pri sastavljanju liste HDZ se vodio time da na listi budu kvalitetni ljudi, kazao je Vranić i dodao kako se nada da će birači na izborima to  prepoznati.

– Na ove izbore izlazimo sa sloganom „Bitni su ljudi“. Tim sloganom želimo poslati poruku biračima da im nudimo listu kvalitetnih ljudi, a s druge strane šaljemo im poruku da su kandidatima bitni birači i da ćemo se za njih zalagati – kaže Vranić.

Program HDZ-a za Grad Čazmu podijeljen je na tri cjeline. Prva je poljoprivreda i gospodarstvo, druga infrastruktura, a treća društveni život. Zalagat će se tako za poticanje poljoprivrede, poduzetništva i obrtništva u Čazmi, izgradnju poduzetničkog inkubatora, đačkog doma, doma za starije i nemoćne kojeg je HDZ već najavljivao u svome programu za prošle izbore, a i dalje stoji kod toga da se treba izgraditi. Vranić je najavio i mogućnost gradnje novog vrtića jer se stari više ne može nadograđivati, a razmišlja se i o modelima poticanja zapošljavanja liječnika u Čazmi. Vranić je na kraju rekao kako je HDZ, kao stranka koja obnaša vlast i na državnoj razini, jamac sinergije i dobre suradnje lokalne i državne razine vlasti te da je glas za listu HDZ-a za Gradsko vijeće glas za odgovorno i racionalno upravljanje gradom i glas za dugoročno stabilan razvoj i napredak Grada Čazme.

Listu za Gradsko vijeće podržao je i kandidat za župana Marko Marušić koji je rekao kako je lista spoj mladosti i iskustva i dokazanih ljudi u svom području rada.

Marko Marušić i Marija Jungić

– Grad Čazma je primjer funkcioniranja gdje  gradonačelnik ne dolazi iz redova HDZ-a ali jednom dobrom suradnjom je vidljivo sve ono dobro na području Grada Čazme. Aktualni i vjerujem budući gradonačelnik se nalazi na 3. mjestu kao prijedlog za Županijsku skupštinu i vjerujem da će naši birači 16. svibnja dati svoje povjerenje kako našoj listi za Gradsko vijeće tako i gradonačelniku Grada Čazme gospodinu Piraku ali istovremeno i Mariji i meni kao kandidatima za zamjenicu župana i  župana Bjelovarsko-bilogorske županije i listi HDZ-a za Županijsku skupštinu – rekao je Marko Marušić.

Na listi HDZ-a za Gradsko vijeće Grada Čazme nalaze se Ivica Vranić, Vjekoslav Budanec, Snježana Dončević, Đuro Matešin, Damir Zajček, Danijela Šajtar, Darko Kajfeš, Terezija Furmek, Branko Novković, Željka Sinković, Marta Ravlić, Tomislav Franjo Stipić i Martina Dončević.