Kandidaturu Izbornom povjerenstvu u Čazmi predala je danas SDP-ova Ivana Sabljak Murlin i tako i službeno postala prva konkurentica aktualnom gradonačelniku Čazme Dinku Piraku koji je svoju kandidaturu predao u jutarnjim satima.

Kako je rekla Ivana Sabljak Murlin epidemiološka situacija je otežala prikupljanje potpisa, no bez obzira prikupljeno je daleko više potpisa nego što je potrebno. Poručila je biračima da izađu na izbore jer jedino tako može doći do promjena i do toga da Čazma krene u jednom novom smjeru, smjeru prosperiteta. Iz svog programa uz već najavljenu gradnju doma za starije s dodatnim sadržajima i privlačenje novih investitora u industrijsku zonu posebno je istaknula program za mlade.

– Krećemo u zadržavanje naših mladih subvencijama prilikom kupnje prve nekretnine ili gradnje vlastite kuće. Krećemo u jednom pozitivnom smjeru izgradnje centra za mlade i podržavanja inicijative Srednje škola Čazma za izgradnju učeničkog doma kako bismo privukli mlade da dolaze na školovanje u Čazmu. Najavljujem i proračun za mlade u kojem će mladi odlučivati o projektu koji žele za osobni razvoj na izradi kojeg će sami sudjelovati uz pomoć Upravnog odjela za investicije i fondove EU kojeg planiram osnovati u sklopu gradske uprave – kazala je Ivana Sabljak Murlin.