Aktualni gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak danas je prikupljao potpise potpore građana za novi mandat na čelnom mjestu Grada Čazme.
Podsjetimo Dinko Pirak funkciju gradonačelnika Grada Čazme obnaša od 23. srpnja 1999. godine, a na ove izbore izlazi kao nezavisni kandidat.

Povjerenje građana da vodi grad na prošlim lokalnim izborima 2017. godine dobio je u prvom krugu gdje su mu građani Čazme dali podršku od 56,15 posto svih glasova.

– Pozivam birače da izađu na izbore i povjere glas kontinuitetu, nudim opet sebe kao kandidata jer kroz ovih godina smo zajedno radili i stvarali i želim da nastavimo dalje i u ovom mandatu zaokružimo ono što smo započeli – rekao je Pirak.

Broj potpisa koji moraju prikupiti kandidati za načelnike određeni su prema veličini jedinice lokalne samouprave kandidat za gradonačelnika Grada Čazme mora ih imati 250.

–Zadovoljan sam kako ide prikupljanje potpisa, taj broj uvelike i premašuje broj koji mi je potreban. Zahvaljujem se mojim sugrađanima na potpori koja mi puno znači i dokazuje da su prepoznali moj rad i trud koji sam uložio za podizanje standarda i kvalitete života mojih sugrađana u Gradu Čazmi ali i u prigradskim naseljima – dodao je Pirak.

Na štandu gdje su se prikupljali potpisi bili su i kandidati s liste za Gradsko vijeće koje je Pirak predstavio prije nekoliko dana.
Kako je tada rekao na listi su pokrivena gotova sva čazmanska naselja onoliko koliko se to brojem kandidata može izvesti, a i generacijski lista pokriva sve kategorije.

– Riječ je o kompetentnim ljudima od kojih su neki već bili vijećnici u Gradskom vijeću. Željeli smo ponuditi kandidate koji će dosljedno predstavljati želje i potrebe naših građana kroz rad u Gradskom vijeću. Mislim da smo u tome uspjeli, no o tome će sami građani reći svojim zaokruživanjem kandidata na izborima – kazao je Pirak.