23. travnja u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige te u sklopu Godine čitanja održava se deseta Noć knjige, najmasovnije kulturno događanje u Hrvatskoj. Pokrenuta prije deset godina s ciljem poticanja kulture čitanja i poticanja razgovora o statusu knjige u suvremenom društvu, Noć knjige jedna je od najvećih i najpoznatijih domaćih manifestacija posvećenih knjizi s tisućama organizatora programa i stotinama tisuća sudionika diljem Hrvatske. Tema ovogodišnjeg jubilarnog izdanja je Ljekovita moć knjige, a zaštitno lice pripovjedačica ljekovitih priča babuška Knjiguška

Narodna knjižnica „Petar Preradović” Bjelovar pripremila je i prilagodila programe uvjetima koji nas prate drugu godinu za redom. Književni i čitateljski susreti, predavanja, radionice i izložbe održat će se uživo ili u virtualnom prostoru.  

Svi programi održavaju se uz poštivanje važećih epidemioloških mjera. Obvezno je nošenje maski za lice, održavanje međusobnog razmaka i dezinfekcija ruku. Zbog ograničenog broja korisnika za neke programe je potrebna prijava.

Program Narodne knjižnice Petar Preradović povodom Noći knjige možete preuzeti OVDJE!