Predstavljen projekt uređenja prostora za muzejski postav na Barutani

Foto / Lorenzo Kocijan Pacas

Gradonačelnik Dario Hrebak i predsjednik Društva za očuvanje hrvatske vojne tradicije Marin Sabolović predstavili su na Spomen području Barutana 1991. projekt pod nazivom Uređenje prostora za muzejski postav.

Ministarstvo kulture i medija je za taj projekt odobrilo Društvu 50 tisuća kuna. Očekuje se ugovor za europski projekt kojim će se dodatno osigurati između 300 i 400 tisuća kuna za unutarnje uređenje građevine za muzejski postav. Prošle je godine obnovljen i uređen vanjski prostor Spomen područja Barutana u vrijednosti 2,6 milijuna kuna. Investiciju Grada Bjelovara je sufinanciralo Ministarstvo hrvatskih branitelj s nešto više od milijun kuna.

Plan Društva je ove godine završiti unutarnje uređenje muzejskog prostora te ga svečano otvoriti, prigodno, za Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja. Gradonačelnik je tom prilikom rekao da, uz očuvanje pijeteta i spomena na naše branitelje koji su na tom mjestu poginuli 1991. godine u obrani grada, cilj je bio napraviti i mjesto na kojemu će se posjetitelji doći odmoriti, rekreirati i družiti sa svojim obiteljima i prijateljima, a pritom nešto i naučiti o novijoj bjelovarskoj povijesti.

Izvor: Grad Bjelovar