Na groblju u Zrinskom Topolovcu uskoro počinje gradnja mrtvačnice. Naime, već godinama mještani ove općine iskazuju potrebu za gradnjom mrtvačnice kako bi imali dostojan ispraćaj pokojnika.

Osim gradnje mrtvačnice uredit će se i popratni okoliš što će rezultirati podizanjem opće razine kvalitete infrastrukture i usluga koje pruža ovaj objekt za lokalno stanovništvo.

Dio sredstava od 150.000,00 kuna za ovaj projekt osiguran je kroz program održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške regionalnom razvoju.

– Ovaj projekt čekamo već osam godina, prijavljivali smo ga već nekoliko puta na razne natječaje ali nije prolazio uvijek je nešto drugo dobivalo više bodova. Sad je valjda došao trenutak da ovaj projekt ipak realiziramo. Podijelili smo ga u manje dijelove, ovo je faza jedan u kojoj se radi prilazni put i zgrada mrtvačnice i to je ukupna vrijednost od oko 400.000,00 kuna. Tu nam uvelike pomaže Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije gdje smo aplicirali projekt i gdje su nam sredstva odobrena za gradnju istog. Druga faza predviđa unutarnje uređenje, izgradnju staze i u završnoj fazi je gradnja ograde i asfaltiranje parkirališta ispred groblja tako da sve to zaokružimo u jednu cjelinu – rekla je načelnica Općine Zrinski Topolovac Jasna Mikles Horvat.

Općina izgradnjom mrtvačnice želi svim svojim stanovnicima pružiti javni prostor za dostojan oproštaj od najbližih.