FOTO/VIDEO: Dražen Kocijan Kocka

Danas je svečano obilježen Dan Općine Rovišće. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod tamošnjeg spomenika poginulim braniteljima.

Vrhunac današnje proslave je bilo otvorenje novoizgrađenog Kulturnog centra u Rovišću. Čast da ga otvori pripalo je Mariji Vučković, ministrici poljoprivrede.

Kulturni centar izgrađen je kroz mjeru 7.4.1. ”Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”. Vrijednost radova je 8,5 milijuna kuna.

Ova građevina koja je na ponos svih mještana ima modernu kino-dvoranu sa 150 sjedećih mjesta ali i nekoliko prostorija koje su predviđene za rad i djelovanje udruga s područja Općine

Načelnik općine Slavko Prišćan iskoristio je priliku i upoznao nazočne kroz film sa svime onime što se radilo u protekle četiri godine njegovog mandata. Koliko se puno i dobro radilo pokazuje podatak da je proračun ove općine, koja je ujedno i najveća općina u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, povećan impozantnih četiri puta.

Kroz projekte koji su napravljeni trudilo se podizati standard života svim mještanima. Radilo se na izgradnji komunalne infrastrukture, obnovi domova, poboljšanju energetske učinkovitosti škola, obnovljen je vrtić, izgrađeni su nogostupi, prometnice i vodovod. Pri kraju je i gradnja novog doma za vatrogasce.
Kroz sve ove projekta vidi se odlična suradnja Općine Rovišće s Vladom Republike Hrvatske, ministarstvima i Bjelovarsko-bilogorskom županijom

Dan Općine Rovišće došli su uveličati i brojni gosti, a ove su godine nagrađeni posebnim priznanjima Općine Rovišće ministrica Vučković, Komunalac Rovišće d.o.o. te francuski vatrogasci koji će nagradu primiti kada stignu u Hrvatsku na otvorenje novog vatrogasnog doma.