Udruga Impress nastavlja s organizacijom ciljanih radionica za roditelje u sklopu projekta “Podrška obiteljima u Daruvaru”

Udruga Impress nastavlja s organizacijom ciljanih radionica za roditelje u sklopu projekta “Podrška obiteljima u Daruvaru” s ciljem jačanja kompetencija roditelja i njihove roditeljske uloge dugoročno. Predavači na zanimljiv način dijele svoja znanja i iskustva s roditeljima, a radionice se u skladu s epidemiološkim mjerama održavaju online, putem ZOOM platforme. Prošli tjedan su održane dvije radionice za roditelje, na temu „Roditeljska i radna prava roditelja“ koju je održao magistar prava Leo Fel i „Izazovi roditeljstva – mama i tata zajedno za djete“ koju je održala Kristina Kanis Uldrijan, diplomirani psiholog koji radi u sustavu socijalne skrbi. Na radionici „Roditeljska i radna prava roditelja“ se razgovaralo o pravima roditelja u području radnog prava i socijalne skrbi, pretpostavke za njihovo ostvarenje te način podnošenja zahtjeva putem portala eGrađani. Bilo je govora i o mogućnosti fleksibilnog rada, rodiljnom i roditeljskom dopustu, doplatku za djecu i drugim roditeljskim pravima. Na radionci „Izazovi roditeljstva – mama i tata zajedno za djete“ se razgovaralo o suradnji roditelja u odgoju djece, što kada mama i tata nisu zajedno, dijete u središtu sukoba i zajedničko roditeljstvo.

Radionice koje slijede su „Što očekivati kao normalno ponašanje kod djece određene starosti“ koja će se održati 27.4. (utorak) u 17:00 sati, te „Kako se igrati ili razgovarati s djetetom“ koja će se održati 29.4. (četvrtak) u 17:00 sati. Radionice će održati Nina Čubrilo i Nataša Mikić, koje rade u Centru za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava. Za sudjelovanje na radionici je potrebna prijava putem maila: prijave@udruga-impress.hr, nakon koje se šalje mail sa ZOOM linkom ili na broj 091/9152621. Projekt Podrška obiteljima u Daruvaru pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike ukupne vrijednosti 87.000,00 Kn.