Znamo da gradove i mjesta čine i male stvari i kad one počinju nestajati polako se počinje gubiti identitet mjesta. Iako svatko može imati svoje mišljenje o svemu, vjerujem da će svim Čazmancima biti žao, ako već nisu čuli i vidjeli, da je kiosk u centru Čazme kod zgrade Suda prestao s radom.

Osim što su Čazmanci godinama na njemu mogli kupovati tiskovine i ostale sitne potrepštine on je bio i svojevrsni orijentir ako vas je netko tko je došao u Čazmu pitao gdje nešto. Rekli bi, “od kioska ravno , ili desno…”, ali eto i tome je došao kraj.

Dakako, nismo više u “mraku” socijalizma pa da se nerentabilni dućani i kiosci drže otvoreni, ali nije mi drago da se zatvorio kiosk u kojem smo kao klinci kupovali Alana Forda, Zagora i druge stripove ili Večernji i ostale novine.

Nedavno je i jedini dućan cipela “Borovo” zatvorio vrata, sada kiosk, obitelj Ibiši koja je radila najbolji sladoled u kraju je otišla, pitamo se što je sljedeće na redu?

Da se vratimo na kiosk, od sada novine i ostale sitne potrepštine možete kupovati na jedinom čazmanskom kiosku kod pošte koji je, iako zadnji otvoren, ostao još uvijek raditi.