Načelnik Općine Štefanje Ivo Emić i predsjednik Vijeća Ivan Bilek odlaze u političku mirovinu – na čelo općine u novom mandatu dolaze novi ljudi

Nakon sedam uzastopnih mandata načelnik Općine Štefanje Ivo Emić odlučio je reći dosta politici i donio odluku da se neće kandidirati na predstojećim lokalnim izborima koji će se održati 16. svibnja.

Emić je obnašao dužnost prvog čovjeka općine Štefanje od samog osnutka i prvih lokalnih izbora. Nakon ove odluke koja je vijerujemo za Emića bila teška, a zbog koje je vjerujemo najsretnija njegova obitelj netko drugi će preuzeti Općinu gdje je on stao.

Kako je kazao Emić iza njega ostaje općina koja je jedna od uspješnijih ne samo na području Bjelovarsko-bilogorske županije već i u Hrvatskoj.

– Veseli me da smo zajedno bili na početku Ivo Bilek, naš predsjednik vijeća, naš pokojni Marijan Markovinović i Ivo Šimunović. U ovih 28 godina stvorili smo društveno biće zajednice koje ima cijeli jedan sustav bez kojeg ne može funkcionirati – istaknuo je Emić.

Prvi proračun Općine Štefanje iznosio je 750 tisuća kuna, adanas općina ostvaruje oko 6 milijuna kuna vlastitih sredstava, dok investicija ima oko 15 milijuna kuna.

Puno projekata je realizirano, puno njih je u planu. Na svima onima koji su realizirani zahvalio je Emić svojim suradnicima i pohvalio suradnju kroz godine iza njih.

– Mislim da smo mi dobro ’90. godina sve posložili i od tada smo radili tako da smo se uvijek dogovarali da ne napravimo svađu među selima. Kada smo krenuli s jednim projektom infrastrukture onda smo dogovorili da ide od većih naselja prema manjima.

Iako više neće biti načelnik Emić se stavio na raspolaganje svome nasljedniku za savjete ili bilo kakvu pomoć.

– Osjećam zamor materijala i mislim da je dobro da smo stvorili mladi tim i to me posebno raduje. Ovaj saziv Vijeća je bio najmlađi do sada od osnivanja općine Štefanje i to je dobar znak. Školovani ljudi koji razumiju stvari, drugačije vide, tako da se mi stariji možemo maknuti, dali smo maksimum koliko smo mogli i možemo iskustvom samo pomoći.

Osim što se od politike oprostio načelnik Emić, oprostio se još jedan doajen štefanjske politike, Ivan Bilek koji je u zadnjih pola mandata, nakon smrti Marijana Markovinovića obnašao dužnost predsjednika Općinskog vijeća. Bilek je bio vijećnik u ukupno pet saziva Općinskog vijeća Općine Štefanje.