33. sjednicu, najvjerojatnije zadnju u ovom mandatu održalo je Općinsko vijeće Općine Dubrava. Od 16 točaka dnevnog reda u kojima su prevladala u najvećem dijelu izvješća o izvršenju raznih programa valja izdvojiti donošenje Programa mjera poticanja rješavanja stambenog pitanja mladih na području općine.

– Općina Dubrava je u svom Proračunu za ovu godinu osigurala 200 tisuća kuna za pomoć mladima do 45 godina koji će se odlučiti za kupnju građevinskog zemljišta, stambenog objekta ili rekonstrukciju i sanaciju stambenog objekta. Iznos pomoći iznosit će od 10 – 15 tisuća kuna – rekao je načelnik Tomislav Okroša.

Vijeće je usvojilo odluku i kako će Općina isplatiti uskrsnice umirovljenicima, nezaposlenima i socijalno ugroženima.

– Radi se o iznosu od 150,00 kn za sve, osim za umirovljenike koji imaju mirovinu veću od 2.000,00 kn, oni će dobiti uskrsnicu u iznosu od 100,00 kn. Ovo je jedan znak pažnje koji će, siguran sam, obradovati sve one koji su obuhvaćeni ovom odlukom  – kazao je Okroša.

Načelnik Tomislav Okroša

Načelnik Okroša je prokomentirao i rad Općinskog vijeća koje se u 4 godine mandata sastalo 33 puta.

– 4 godine u kojima se kvalitetno u puno radilo su brzo prošle. Pohvalio bi i predsjednicu Vijeća gospođu Kristinu Gazec koja je zajedno sa svim općinskim djelatnicima i vijećnicima održala svaku sjednicu. Bio je kvorum na svakoj sjednici i sve odluke su donesene. Pozdravio bi rad svih vijećnika, zahvalio na korektnoj suradnji i praćenju našeg rada u općini i još jedno zahvaljujem svim vijećnicima ovog saziva Općinskog vijeća.

Na kraju i jedna zanimljivost, na ovoj zadnjoj sjednici u Vijeće je ušao novi vijećnik i tako postao vijećnik s najkraćim mandatom u vijeću Općine Dubrava. Naime, s obzirom da se dosadašnja vijećnica Julija Jurić preselila s područja Općine Dubrava po Zakonu o lokalnim izborima i Statutu Općine Dubrava više nije mogla biti članica Vijeća, umjesto nje novi vijećnik postao je Darko Major.

HDZ-ov Darko Major na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća dao je prisegu i ušao Vijeće umjesto Julije Jurić