Načelnik Općine Štefanje Ivo Emić i njegov zamjenik Silvestar Štefović sastali su se s predstavnicima braniteljske udruge Klub 2/105 pješačke brigade koja okuplja branitelje s područja Grada Čazme i općina Ivanska i Štefanje.

Predstavnici udruge prezentirali su planove za obilježavanje 30 godina od osnivanja 2. bojne 105. brigade. Proslava obljetnice u planu je ako će epidemiološke mjere to dozvoliti 19. kolovoza 2021. godine u Štefanju gdje se branitelji sada već redovno sastaju, druže i prisjete svojih ratnih dana ali i odaju počast poginulim suborcima.

– Danas smo na sastanku u Općini Štefanje načelniku Emiću prezentirali planove vezane za 30 godina obljetnice koju planiramo svečano obilježiti 19. kolovoza 2021. godine upravo u Štefanju, ako dozvoli Covid situacija. U planu je održavanje maratona Čazma-Štefanje, organizirat ćemo izložbu slika domovinskog rata iz istočne Slavonija snimljene 1991. i 1992 godine. Općina Štefanje prihvatila je organizaciju i domaćinstvo na čemu im zahvaljujemo – rekao je predsjednik kluba 2/105 Ivica Bok.