Završena je energetska obnova Doma kulture, nekadašnje sinagoge stare više od stotinu godina.

Obnova Doma kulture, energetska obnova, ali i obnova unutrašnjosti, jedan je od najvažnijih projekata Grada Bjelovara, vrijedna ukupno oko 12 milijuna kuna.

Europski fond za regionalni razvoj za energetsku je obnovu odobrio nešto više od 2 milijuna i 150 tisuća kuna, dok je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodijelilo bespovratnih 2.773.280,22 kn.

– Danas završava prva faza radova na obnovi Doma kulture, završava energetska obnova za koju smo dobili 50 % sredstava iz EU fondova i fondova za sufinanciranje i energetsku učinkovitost. Ukupna je u fazi energetske obnove utrošeno 10,48 milijuna kuna što je 1,9 milijuna kuna manje od predviđenog. Ono što će nas sve ugodno iznenaditi je energetska ušteda koja se postigla obnovom, a troškovi na energiji  bit će 68% manji nego do sada – rekao je gradonačelnik Hrebak i  dodao kako se radovi na unutrašnjem uređenju  nastavljaju, a završetak i otvaranje buduće bjelovarske kazališne zgrade očekuje se u svibnju.

– Očekujemo povoljne epidemiološke mjere i da se nadamo da ćemo ipak imati i BOK fest u Domu kulture, ali i neki primjereni sadržaj koji će se sukladno epidemiološkim mjerama biti u mogućnosti izvesti u Domu kulture i da ćemo ga moći otvoriti onako kako ovakav objekt to zaslužuje – kazao je Hrebak.

foto / Lorenzo Kocijan