Gimnastički klub Bjelovar inicirao nabavu sprava za vježbanje u Sokolani, podršku dobili od Grada Bjelovara

Bjelovarski Gimnastički klub, koji je osnovan prošle godine, inicirao je nabavu sprava za vježbanje u Sokolani, koje će, uz njihove članove koristiti i djeca iz tri škole koja tamo imaju nastavu tjelesnog odgoja.

Riječ je o donaciji gimnastičke opreme u čemu je pomogao i Hrvatski gimnastički savez, a Grad Bjelovar uložio je 10 tisuća kuna u postavljanje podloge potrebne za tu vrstu sprava.

– Grad Bjelovar je grad sporta i ono što ćemo mi raditi je da se što više djece bavi gimnastikom kao osnovnim sportom. Drago ni je da ovi mladi kineolozi u Gradu Bjelovaru postavljaju nove standarde i da privlače djecu u sport. Jako malo gradova ima ovakve prostore gdje gimnastičari mogu vježbati i raditi s onom najmanjom djecom, gdje je u biti gimnastika najpotrebnija. Konačno to imamo i u Gradu Bjelovaru i ja im mogu samo reći hvala – rekao je Hrebak.

A da interes za gimnastiku postoji potvrđuju riječi Tomislava Cuga predsjednika Gimnastičkog kluba koji je rekao kako je na prvi trening došlo čak 80 djece, a trenutno je isto toliko djece na listi čekanja. Dodao je kako je Klub dobio veliku podršku Hrvatskog gimnastičkog saveza koji je preko jedne nizozemske tvtke osigurao puno dodatne opreme što je bilo neophodno za početak rada.

foto / Lorenzo Kocijan