Iz izbornog stožera HDZ-ovog i HSLS-ovog kandidata Marka Marušića stiglo je priopćenje koje je potpisao Silvestar Štefović na temu nedavnih izjava župana Damira Bajsa, o povlačenju i korištenju europskih sredstava. Priopćenje prenosimo u nastavku:

Župan Damir Bajs neprestano pokušava stanje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji prikazati boljim nego što to u stvarnosti jest. Tako je ponovno u svojim izjavama za medije ustvrdio kako je on najuspješniji župan i kako je županija u vrijeme njegova mandata treća po povlačenju sredstava iz EU Fondova.

Činjenice, nažalost, ipak govore nešto drugačije. Prema posljednjim podacima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, od srpnja 2020., Bjelovarsko-bilogorska županija nalazi se na 18. mjestu po iznosu ugovorenih sredstava EU fondova. Odnosno četvrti smo odozada.

Kad se, dakle uđe u dublju analizu pokazuje se da je čitav mandat Damira Bajsa temeljen na dezinformacijama i lažima. Činjenica je samo jedna, Župan Damir Bajs imao je priliku punih dvadeset godina Bjelovarsku-bilogorsku županiju učiniti boljom; 16 godina je upravljao Županijom, a još četiri bio ministar, naša županije je i dalje u društvu najnerazvijenijih.

U ime stožera

Silvestar Štefović