foto / Lorenzo Kocijan

Grad Bjelovar redovito ulaže u prigradska naselja te će u sljedećih nekoliko mjeseci u okolne mjesne odbore uložiti oko 3 milijuna i 300 tisuća kuna. Dio radova je u tijeku, a dio će tek početi.

Sve to omogućuje dobro punjenje proračuna, pa se razmišlja da se na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća ide na rebalans. Glavni razlog će biti dobivena sredstva za sortirnicu otpada za koju je Grad dobio 45 milijuna kuna, no i punjenje proračuna u siječnju i veljači koje je puno bolje od očekivanja rekao je gradonačelnik Hrebak.

– Građevinska sezona kreće, više od 3 milijuna kuna uložit ćemo u mjesne odbore. Polako se bliže kraju i radovi u parku, prije nas je malo korona usporila ali i nepovoljne vremenske prilike. Ono što želim reći da će mi i dalje raditi svoj posao neovisno o izbornoj kampanji. Mi u nju nećemo ići do samog službenog početka kampanje jer ima još puno toga što smo građanima obećali do kraja mandata. Veseli me što se proračun puni bolje od očekivanja. To je samo znak da smo dobro upravljali financijama grada i da ćemo imati mogućnost napraviti još dosta toga do kraja mandata – rekao je Hrebak.

Hrebak je sa svojim zamjenikom  Igorom Brajdićem obišao radove na  postavljanju nadstrešnica na autobusnim stajalištima u Ždralovima, što su građani ocijenili izuzetno bitnim u pojedinim naseljima.

Brajdić je rekao kako je kontinuitet svake godine ulaganja u ruralna područja koja su isto tako bitna i dio su Grada Bjelovara. Uz nabrajanje svih izvršenih radova po mjesnim odborima, Brajdić je novinarima najavio i što će se sve ove godine raditi:

– Asfaltiranje okoliša oko društvenog doma u Kokincu, rekonstrukcija doma u Starim Pavljanima, asfaltiranje okoliša oko doma DVD-a Nove Plavnice i Križevačka cesta, popravak nadstrešnice ispred poslovnog prostora u Prgomelju koje je u vlasništvu grada, asfaltiranje nogostupa u Brezovcu, Galovcu i na Križevačkoj cesti, asfaltiranje manjih odvojaka na kojima je makadam. Takva su ostala još dva kratka u Brezovcu, Prokljuvanima, Ulici Josipa Kozarca, Martincu i Letičanima. To su samo neki od projekata koje ćemo izvršiti ove godine, a zapravo što sam htio reći je kontinuitet u radu ove tri i pol godine –  kazao je Brajdić.