Još jedan veliki i značajan projekt Bjelovarsko-bilogorske županije krenuo je u realizaciju, a riječ je o izgradnji nove zgrade glazbene škole Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru vrijedne gotovo 25 milijuna kuna. Nakon što je prije mjesec dana u radove uveden izvođač, oni napreduju prema dinamičkom planu.

Posao izgradnje dobila je zajednica ponuditelja Radnika Križevci i Hidroregulacije Bjelovar. Time Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja s provođenjem investicija unatoč korona krizi i potvrđuje status najvećeg investitora ne samo u našoj županiji, već i ovom dijelu Republike Hrvatske.

Nova bjelovarska ljepotica prostirat će se na 2 730 četvornih metara bruto površine, zgrada se gradi na četiri kata, a nalazi se na adresi Vlahe Paljetka 5, odnosno preko puta zgrade Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

U sklopu škole gradi se i koncertna dvorana sa 120 sjedećih mjesta koja će se moći koristiti i za izvannastavne sadržaje čime će se omogućiti novi moderan prostor za  održavanje društveno-kulturnih sadržaja u gradu Bjelovaru.

Izgradnja nove zgrade glazbene škole značit će potpuno novi standard rada za 400-ak učenika i 50 zaposlenika i vanjskih suradnika te vrijedne glazbene obrazovne institucije i ne manje važno stvorit će se uvjeti za održavanje jednosmjenske nastave.

foto/Dražen Kocijan-Kocka