Predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, HŽ Infrastrukture i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje potpisali su ugovor o dodjeli bespovratnog novca za osiguranje i modernizaciju 94 hrvatska željezničko-cestovna i jednog pješačkog prijelaza preko pruge.
Cilj je povećati sigurnost na takvim mjestima te smanjiti broj potencijalnih prometnih nesreća.
Projektom je predviđena modernizacija i 21-og željezničko-cestovnog prijelaza u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i to na području gradova Bjelovar i Daruvar i općina Rovišće, Veliko Trojstvo, Sirač i Đulovac.

Svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima bit će opremljeno 16 prijelaza, dok će pet prijelaza (Sirač 1, Batinjska Rijeka, Koreničani, Đulovac 1 i Kravljak) biti opremljeni svjetlosno – zvučnom signalizacijom.

Osim u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji prijelazi visokog rizika obuhvaćeni ovim projektom nalaze se i na području Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske i Varaždinske županije. Ukupna vrijednost radova iznosi 208,7 milijuna kuna, pri čemu će se iz EU fondova osigurati 85 posto novca odnosno 142,6 milijuna kuna, dok će ostatak biti financiran iz Državnog proračuna.