Kandidaturu za županicu Bjelovarsko –bilogorske županije danas je predstavila Dubravka Dragašević. Dragašević je predsjednica podružnice Domovinskog pokreta Bjelovarsko-bilogorske županije i kandidirat će se kao kandidatkinja Domovinskog pokreta.

Njenu kandidaturu došao je podržati i čelni čovjek pokreta Miroslav Škoro koji je rekao kako će Domovinski pokret imati istaknute kandidate svugdje gdje ima osnovane podružnice, a tamo gdje ih nema podržat će najbolju moguću opciju ili neće nikoga podržati. Škoro je iskazao podršku Dragašević i kandidatu za gradonačelnika Bjelovara Draženu Medvedu i čestitao im na odluci što su se, kako je rekao odlučili usprotiviti duopolu koji vlada Hrvatskom.

Foto: Boris Rogić

– Ako nema duopola onda imamo triopol. Uvijek ima neki lokalni šerif koji se tu udobno smjestio i u trgovini s HDZ-om i SDP-om radi što hoće. Nadam se da će žitelji BBŽ i Grada Bjelovara prepoznati tu mogućnost da se ta praksa prekine – rekao je Škoro.

Dubravka Dragašević je pozvala sve da izađu na lokalne izbore i osvrnula se na stanje u županiji te poručila kako je 5 do 12:

– Utihnulo je i gospodarstvo i poljoprivreda i školstvo. Socijalna, gospodarska i poljoprivredna politika dovele su našu županiju na samo začelje Hrvatske. To nije proces koji traje jednu ili dvije godine, to je proces koji traje desetljećima. Mi smo okupili tim naših vrijednih članova, stručnih ljudi koji mogu svojim znanjem i iskustvom pomoći svima nama, cijeloj županiji da se oporavimo. Imamo planove i za gospodarstvo i za poljoprivredu i za demografiju i nadamo se da ćemo uspjeti u svom naumu – kazala je Dragašević.

Uz kandidaturu za županicu predstavljen je i kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Bjelovara Dražen Medved. Medved je istaknuo kako su svi kandidati Domovinskog pokreta časni i pošteni domoljubi za koje se ne vežu nikakve afere i nemaju repove.

– Moj program pisat će građani Bjelovara koji će biti i moj tim. Samo tako možemo zajedno napraviti nešto i biti barem mali kotačić da promijenimo situaciju u našoj domovini i županiji, u našoj Hrvatskoj. Ja nisam političar iz inkubatora niti sam se ikada bavio politikom, ali nažalost politika se često znala baviti sa mnom. Upravo zato što svoje volim rekao sam danas kao i ’91., dosta je bilo, pokreni se! Napravi nešto da ostvariš svoj san, san koji sam imao sa svojim prijateljima i suborcima kada smo krenuli u vihor i oluju Domovinskog rata – rekao je Medved na predstavljanju svoje kandidature za gradonačelnika Grada Bjelovara.

Foto: Boris Rogić