Beskućnik Nenad pravomoćno je osuđen na bezuvjetnu zatvorsku kaznu zbog krađe vegete i suhomesnatih proizvoda iz Spara. Dobio je osam mjeseci zatvora, javlja Danica.

Kako je presuda ovih dana postala pravomoćna, uskoro će se morati javiti na odsluženje kazne. Osim toga, ima zabranu približavanja svim trgovinama Spara na području Zagreba idućih 20 mjeseci.

On se na nepravomoćnu presudu žalio jer je riječ o sitnim krađama s izrazito malom vrijednosti otuđenih proizvoda. Osim toga, podsjeća da su proizvodi odmah vraćeni Sparu.

Kaže kako je beskućnik i nezaposlen te mu je smiješno da je dobio čak osam mjeseci bezuvjetnog zatvora.

Županijski sud odbio je njegovu žalbu jer je i ranije osuđivan za krađe. Osim toga, priznao je kako je Vegetu namjeravao prodati susjedi. To što je vratio otuđene stvari ne amnestira ga odgovornosti za kazneno djelo krađe.

‘Na taj način si očito osigurava egzistenciju, jer je nezaposlen i bez vlastitih prihoda’, navodi se u presudi Županijskog suda koji zaključuje kako je bezuvjetni zatvor primjerena kazna.

Podsjetimo, prije sedam godina zaposlenik Podravke ukrao je iz tog poduzeća 419,5 kilograma Vegete, 329 pakiranja Fanta, sedam kilograma začina u rinfuzi, 192 juhe, 64 kocke za juhu, 43 pudinga, 10 vrećica šlaga, 15 vrećica raznih začina, sedam kilograma nepoznatog začina i 1,5 kilogram papra.

Pravomoćnom presudom Općinskog suda u Koprivnici osuđen je na deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine.