foto / Lorenzo Kocijan

I ove godine Grad Bjelovar je osigurao novac za stare ali i nove stipendije za koje su danas u velikoj gradskoj vijećnici potpisani ugovori sa studentima i roditeljima, odnosno skrbnicima. Ove godine riječ je o 34 nove stipendije za akademsku godinu 2020./ 2021.. U prvoj godini studenti nakon potpisivanja dobivaju 7 stipendija, a nakon toga ovisno o svojim rezultatima 10 stipendija u iznosu od 800,00 kuna mjesečno.

Uz 34 novih stipendista Grad Bjelovar stipendira još 84 studenata koji redovno upisuju svaku akademsku godinu. Gradonačelnik Hrebak podsjetio je na činjenicu da se od prošle godine prijave za stipendije šalju putem aplikacije, nakon čega sustav sam vrši bodovanje tako da ne postoji mogućnost greške.

– 800 kuna možda nije puno, ali mi kao Grad dajemo radije više stipendija, nego da smanjimo taj broj, pa povećamo iznos. Mislim da je to jedna dobra poruka i pomoć iz Grada. I sam sam bio stipendist Grada Bjelovara i sjećam se koliko mi je to puno značilo u mom studiranju, koliko je to mojim roditeljima olakšavalo i koliko sam ja puta bio sretan kad je stipendija sjela u mjesecu – rekao je Hrebak.

Hrebak je dodao kako zna da svi studenti neće ostati u Bjelovaru, ali se nada da će se kada završe studij otvoriti radna mjesta u gradu i da će se veliki broj stipendista zaposliti na području Bjelovara.