Radovi na prostoru oko ribarske kuće u Čazmi na Vustju koji je uređivan u sklopu projekta Čazma Natura su gotovi.

Uređenjem Interpretacijskog lokaliteta Vustje stvoreni su preduvjeti za održavanje učenja u prirodi što je i primarni cilj projekta – edukacija i interpretacija prirodne baštine. Stoga je Grad Čazma sklopio ugovor s vanjskim stručnjacima koji će pripremiti i odrađivati škole u prirodi „Šuma dabrova“ i „Selo roda“, u suradnji s Osnovnom školom Čazma i Dječjim vrtićem „Pčelica“. Osim za održavanje nastave u prirodi prostor je pogodan za roštiljanje, razna okupljanja, kino na otvorenom i slična događanja kaže gradonačelnik Pirak:

„Dolaskom ljepšeg vremena, otvorit će se ondje razne mogućnosti – za roštiljanje, razna okupljanja, kino na otvorenom, školu u prirodi…, pogotovo u prirodnoj hladovini postojećih stabala među koja su uklopljeni novi sadržaji. Naravno, uz nadu da će se do tada popraviti epidemiološka situacija i sve to omogućiti. U svakom slučaju, još jedan potprojekt Čazma Nature je završen i čeka vas, dragi sugrađani. Jer nijedna građevina, ni jedan sportski ili bilo koji drugi teren ne znači ništa bez ljudi koji će ga koristiti i udahnuti mu dušu“, poručio je gradonačelnik, Dinko Pirak.

Radovi na Vustju dio su velikog projekta Čazma Natura, vrijednog 26 milijuna kuna koji se financira sredstvima iz EU fonda i najveći je projekt Grada Čazme. Paralelno s gradnjom ovog jedinstvenog projekta, obnovljen je i vanjski izgled postojeće ribarske kuće koja je dobila fasadu, novi krov i stolariju.

Ukupna vrijednost radova na Vustju iznosi 700.000 kuna, a obnovu ribarske kuće financirao je Grad Čazma iz Gradskog proračuna te ona iznosi oko 120.000 kuna.