OŠ Čazma je sa svojim suradnicima posjetio gradonačelnik Čazme Dinko Pirak i obišao ulaganja Grada Čazme u školu u sklopu projekta Čazma Natura.

Čazma Natura je najveći projekt u povijesti grada Čazme. Vrijedan je 26 milijuna kuna, a u OŠ Čazma uređene su i opremljene učionice biologije i engleskog jezika te je osnovan Istraživačko-volonterski centar za promicanje biološke i geološke raznolikosti te pripremu edukativnog materijala za djecu na hrvatskom i engleskom jeziku.

– Zahvaljujem se gradu i gradonačelniku što je u okviru projekta Čazma Natura uvrstio i OŠ Čazma i odvojio novčana sredstva da bi se financirala nabava opreme za izvođenje nastave biologije, prirode i kemije. Škola je dobila zaista vrijednu opremu – kazala je ravnateljica OŠ Čazma Lidija Osman.

Uređenje dviju učionica, engleskog i biologije, namijenjeno je razvoju istraživačkih projekata Osnovne škole Čazma i djece posjetitelja iz ostalih škola. Laboratorijska oprema iz biologije već se koristi u nastavi te su učenici imali prilike sudjelovati na nekoliko radionica. Najviše se u svom radu opremom koristi učiteljica prirode i biologije Ivana Moguš:

– Meni je pripala čast da radim u novouređenoj učionici sa zaista vrhunskom opremom s kojom se ne može baš bilo koja škola pohvaliti. Razinu znanja ćemo definitivno moći povisiti. Radimo različite projekte veća sada, a još više ćemo raditi kad se poboljšaju epidemiološki uvjeti te će i rezultati biti još bolji – kazala je Moguš.

Zadovoljan novim uvjetima i viđenim u OŠ Čazma je gradonačelnik Pirak, a o ulaganjima Grada Čazme je rekao:

– Učionica nas kroz ovaj projekt košta 300 tisuća kuna, dok je ostalih 500 tisuća za uređenje arboretuma i okoliša škole. Kroz još neke akcije pomažemo našoj školi i možemo reći da smo preko milijun kuna u proteklom razdoblju uložili u školu – rekao je Pirak.

Osim ovih ulaganja u školstvo gradonačelnik Pirak je najavio i nova ulaganja vezana uz školstvo, ovaj put srednjoškolsko:

– Đački dom je jedan projekt na kojem ćemo ustrajati, da se izgradnjom đačkog doma u toj zgradi naprave praktikumi za strukovnu nastavu. Inače tradicija srednjeg školstva u Čazmi je upravo taj strukovni dio i mislim  daimamo puno prostora da taj dio razvijamo – kazao je Pirak.